Proteste masive în Germania, împotriva islamului

Protestele din Germania
Protestele din Germania

Mii de persoane, care au răspuns la apelul unei mişcări islamofobe, s-au adunat luni seară la Leipzig, în fostul RDG, pentru a protesta faţă de sosirea masivă a refugiaţilor, în timp ce germanii sunt scandalizaţi de violenţele atribuite migranţilor la Koln de Anul Nou, transmite AFP.

Sub ploaia în rafale, manifestanţii şi contramanifestanţii au fost ţinuţi la distanţă de un important dispozitiv poliţienesc şi de tunuri cu apă, în centrul oraşului.

Pe pancartele purtate, adversarii politicii de deschidere faţă de refugiaţi dusă până în prezent de cancelarul Angela Merkel au dat drumul furiei lor xenofobe. "Islam = teroare", se putea citi, sau "Refugiaţii nu sunt bineveniţi", iar ca desen pe fundal umbrele a trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite care urmăresc o femeie.

Ei s-au referit la valul de agresiuni comise la câteva sute de kilometri distanţă, la Koln (vest), în seara de 31 decembrie, puse de seama migranţilor, în special arabi. Aceste violenţe au avut ca victime femei, multe agresate sexual de tineri beţi, situaţie ce a scandalizat Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel