PROTESTE - comemorare Regele Mihai, duminică, 10 decembrie - VIDEO + UPDATE 14

Duminică, 10 decembrie, după un marș de comemorare pentru Regele Mihai, au avut loc proteste în Bucureşti şi alte oraşe din ţară.

UPDATE 14: Manifestațiile au luat sfârșit.

UPDATE 13: Protestul se află aproape de final. Oamenii au început să se îndrepte spre case.

Reamintim faptul că Ludovic Orban şi Dan Barna, împreună cu Dacian Cioloş participă la manifestația din fața Guvernului. De asemenea, și Raluca Prună, fost ministru în Guvernul Cioloș, li s-a alăturat.

UPDATE 12: Aproximativ 10.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei împotriva proiectelor de modificare a legilor justiţiei, în ciuda frigului. 0˚C arată termometrul.

UPDATE 11: Jandarmeria Capitalei a împărţit manifestanţilor pliante cu recomandări pentru a manifesta paşnic şi civilizat şi pentru a nu fi incidente neplăcute, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgian Enache. De asemenea, potrivit acestuia, efective de jandarmi călare au rolul de a asigura liniştea publică. 

UPDATE 10: Actriţa Oana Pellea, prezentă la proteste, într-un mesaj publicat pe Facebook, a spus că este foarte foarte frig", însă n-ar sta în casă "acum pentru nimic în lume".

UPDATE 9: Poliţia Rutieră a restricţionat traficul pe Bulevardul Kiseleff între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, şi pe Bulevardul Aviatorilor între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei, dar şi pe strada Paris. 

UPDATE 8: Mii de manifestanţi protestează în Piaţa Victoriei.

Ei scandează "Justiţie, nu corupţie!", "PSD, ciuma roşie!", "Rezistăm, nu cedăm". 

De asemenea, unii protestatari au cruci pe care sunt scrie diferite cuvinte: "Rujeolă", "imunoglobulină", "marii arşi", "medicamente lipsă", "rezidenţiat", "tuberculoză", "medicină de familie". 

UPDATE 7: LIVE din fața Guvernului.


UPDATE 6: Jandarmeria folosește detaşamentul de cavalerie.

(w670)

UPDATE 5:  În Piața Victoriei a ajuns și Raluca Prună, fost ministru în Guvernul Cioloș. 

UPDATE 4: În faţa Guvernului se află, alături de protestatari, şi reprezentanţii PNL, USR şi ai Platformei România 100. Ei au venit împreună, după o conferinţă de presă susţinută de Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş alături de organizaţiile civice care protestează în stradă de aproape un an.

UPDATE 3: Câteva zeci de persoane au ieșit în stradă și la Cluj. 

Iată un LIVE realizat de către protestatari:

UPDATE 2: Manifestanţii au ajuns la Guvern.

UPDATE 1: Protestatarii au început să se îndrepte spre Piaţa Victoriei.

Ştirea iniţială

PROTESTE - comemorare Regele Mihai, duminică, 10 decembrie. În memoria Regelui Mihai se vor depune coroane şi se vor aprinde candele. Evenimente de comemorare vor avea loc şi în Piteşti şi Oradea.

PROTESTE - comemorare Regele Mihai, duminică, 10 decembrie. Pe Facebook a fost creată pagina "Ei cu hoții, noi cu toții!", prin intermediul căreia este anunţat protestul de astăzi, care urmează să înceapă la ora 18.00. "Chemare la proteste de amploare. A început dictatura hoției. Chemăm lumea din Romania, diaspora să vină la București, din toată țara! Dacă proiectul de modificare a statutului magistraților devine lege, independența procurorilor va fi eliminată, judecătorilor și procurorilor li se vor îngrădi dreptul la critică și cel la liberă exprimare, magistrații vor putea fi anchetați de comisii parlamentare, iar magistrații trimiși în judecată vor putea continua să judece și să "împartă dreptate", se arată pe pagina citată.

[citeste si]

PROTESTE - comemorare Regele Mihai, duminică, 10 decembrie. Duminica trecută, mai exact pe 3 decembrie, un alt protest impotriva Guvernului a avut loc în Piața Victoriei din Capitală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel