EXCLUSIV  Protestatarii din Piața Victoriei au o mare problemă. Pippidi: Nu au înţeles sau au refuzat să admită

protest
protest

Alina Mungiu-Pippidi atrage atenţia asupra faptului că oamenii care condamnă atacurile PSD la adresa justiţiei au omis faptul că alţii deja umblau la aceasta de ceva timp.

Alina Mungiu-Pippidi, doctor în psihologie socială la Universitatea din Iaşi, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News despre faptul că, în timpul în care lumea ieşea în stradă din cauză că PSD vrea să umble la justiţie, alţii deja făceau acest lucru de ceva timp.

"Dacă facem ceva pentru ca PSD să nu mai umble la justiţie nu ne ajută cu nimic", apreciază Alina Mungiu-Pippidi, cea care afirmă că soluţia trebuie să fie crearea unui sistem care să nu permită nimănui să facă acest lucru, aici referindu-ne inclusiv la servicii.

"Din păcate, cred că în ultimul an oamenii au subestimat complexitatea problemei. Ei, pe fond, au înţeles bine că PSD vrea să umble la justiţie în interesul său. Asta e perfect adevărat şi e lucrul care a mobilizat foarte multă lume. Ce nu au înţeles sau au refuzat să admită e că deja alţii umblau la justiţie în interesul lor. În fond este recitirea poveştii […] cu bileţelul lui Tăriceanu. Eu l-am condamnat integral pe Tăriceanu că i-a scris lui Băsescu, dacă are ocazia, să vorbească la Parchet pentru Patriciu. Şi părea că e singurul vinovat. Dar după aceea a reieşit că Băsescu avea posibilitatea să vorbească la Parchet, dovadă că Parchetul nu s-a atins de Udrea şi Cocoş", apreciază Alina Mungiu Pippidi. 

Urmăreşte declaraţiile Alinei Mungiu-Pippidi, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel