Protest la Ministerul Justiţiei. Sute de sindicaliști, supărați pe ministrul Toader

Sebastian Florea / 03 oct 2018 / 07:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Peste 300 de sindicalişti vor protesta miercuri în faţa Ministerului Justiţiei, anunță FSANP.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat un protest pentru miercuri, în faţa sediului Ministerului Justiţiei, împotriva 'indolenţei' şi 'incompetenţei' ministrului Tudorel Toader, printre revendicări numărându-se condiţii de muncă mai bune.

'În data de 3 octombrie 2018, începând cu ora 12,00, peste 300 de sindicalişti din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor protestează în faţa Ministerului Justiţiei împotriva indolenţei şi incompetenţei ministrului Tudorel Toader. La aceeaşi dată, începând cu ora 9,30, sindicaliştii se vor întâlni la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru a se organiza şi a-i cere cu acest prilej demisia directorului general împuternicit ilegal Marian Dobrică', se precizează într-un comunicat de presă.

Participă zeci de sindicate

La protest urmează să participe membri din cele 32 de sindicate afiliate la FSANP, dar şi sindicalişti din Confederaţia Naţională 'Cartel Alfa' şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, în prealabil fiind cerută o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei pentru a discuta nemulţumirile angajaţilor din penitenciare. Lista de revendicări include, printre altele, condiţii de lucru mai bune şi plata orelor suplimentare restante, informează FSANP.

De asemenea, FNSAP solicită 'stoparea împuternicirilor ilegale' şi 'eliminarea discriminărilor salariale'. FNSAP anunţă că, dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, se va recurge la blocarea activităţii penitenciarelor. 'Dacă aceste revendicări nu vor primi un răspuns pozitiv concret, vom continua acţiunile în instanţele civile şi penale împotriva ministrului Justiţiei şi vom recurge la blocarea activităţii penitenciarelor, ca urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţii de lucru improprii', avertizează sindicaliştii.

Vezi și: Toader a spus ce a vorbit cu Timmermans: Mi-a zis că NU intră în discuție așa ceva
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22