LIVE  PROTEST Franța. Alertă maximă! Manifestanții încearcă să ajungă la Macron! - live

Protest Franța
Protest Franța

Franța se confruntă cu noi proteste violente sâmbătă, jandarmeria fiind pregătită pentru prima dată să înfrunte manifestanții cu mașini blindate.

UPDATE: Alertă maximă! Manifestanții încearcă să ajungă la Macron! Numărul de arestări a crescut la 514.

UPDATE: Paris. În jurul orei locale 10.25, forţele de ordine au lansate numeroase grenade lacrimogene în direcţia manifestanţilor pentru a-i face să se retragă, pe o stradă perpendiculară pe Champs-Elysées, în apropiere de Arcul de Triumf. Unii protestatari au răspuns prin proiectile şi petarde. Circa 1.500 de persoane se adunaseră sâmbătă dimineaţă pe celebrul bulevard, conform poliţiei. Autorităţile, care se tem să nu fie reluate la Paris scenele de revoltă urbană de săptămâna trecută, au întărit controalele în gări şi desfăşoară sistematic percheziţii în jurul locurilor de manifestaţie.

UPDATE. Protestatarii au pancarte prin care cer ieșirea Franței din Uniunea Europeană. Pe pancarte scrie "Frecsit!"

UPDATE. Jandarmeria a început deja să folosească gazele lacrimogene în diferite puncte fierbinți din Paris. Manifestanții strigă "demisia Macron". Multi protestatari au măști de gaze și aruncă cu pietre și sticle în jandarmi deși sunt somați în continuu să se disperseze. 

Sute de persoane arestate

Mobilizarea 'vestelor galbene' de sâmbătă de la Paris a dus la reţinerea a 481 de persoane şi la plasarea în arest preventiv a 211 persoane, a anunţat premierul Edouard Philippe.  Lumea a început să se strângă în zona Arcului de Triumf.

Autoritățile desfășoară în aceste momente vehicule blindate și baricade cu 8 000 de polițiști în capitală, și 89 000 de polițiști și jandarmi în toată țara.

(w670) Blindate �

... revenim cu amănunte pe măsură ce evenimentele evoluează. 

Urmăriți aici imagini live:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flocalteamtv%2Fvideos%2F353348451881986%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel