Protest cu scaune la Cotroceni împotriva Klaus Iohannis

Acțiune stradală inedită. Un flash-mob are loc, miercuri, la 18:30, în fața Palatului Cotroceni. Participanții vin cu scaune de acasă. 

Protestul este organizat de susținătorii unirii cu Republica Moldova. Ei vin cu scaune de acasă pentru a aminti că o mie de basarabeni din Marșul lui Ștefan cel Mare au fost ținuți pe podea la Cotroceni, după ce au parcurs pe jos distanța dintre Chișinău și București pentru a cere Unirea.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 anunță că lipsa de răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis și a Administrației Prezidențiale la solicitarea de dialog și elaborarea unei strategii coerente pentru Republica Moldova este inadmisibilă, potrivit unui comunicat de presă.  

"Cele peste 3 milioane de români de peste Prut au nevoie de o soluție rapidă, corectă și stabilă din partea Bucureștiului. Ideea integrării europene este o iluzie pe care nici măcar oficialii de la Bruxelles nu o mai vehiculează. Ca să poată acționa în relația cu Chișinăul, România are nevoie de un Minister al Reunificării, de consilieri specializați, de un Pact Snagov pentru reîntregirea națională, de spațiu informațional comun. Președinția se încăpățânează să ignore proiectul național al Reunirii, drept urmare vom rămâne în stradă până când va da curs dialogului social", a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel