Protest Bruxelles, 8 decembrie. Arestări și avertizare pentru toți românii

Rodica Mitu / 08 dec 2018 / 13:43 Salveaza PDF Comentarii
Imagine cu rol ilustrativ
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ

Pe lângă protestele din Franța, au loc și în Bruxelles.

Avertizare pentru români

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe, Poliţia Bruxelles anunţă că circulaţia va fi perturbată în special în zona centrală a capitalei şi în Cartierul european, dar pot să apară blocaje ale unor căi rutiere şi în sudul Belgiei, în zona de frontieră cu Republica Franceză. Se recomandă utilizarea transportului în comun, consultarea site-urilor www.polbru.be www.stib-mivb.be şi contul de Twitter al Poliţiei Bruxelles.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +32(0)23475338, +32(0)23450040 şi +32(0)23441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României la Bruxelles: +32(0)23440854.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea site-urilor http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Arestări

Aproximativ 60 de persoane au fost arestate, după proteste violente inspirate de mişcarea "Vestelor Galbene" care au avut loc vineri la Bruxelles, în cursul cărora două maşini de poliţie au fost incendiate, informează site-ul publicaţiei The Financial Examiner. Protestele au continuat și sâmbătă, 8 decembrie.

Poliţia din Bruxelles a făcut circa 50 de arestări în legătură cu protestele de sâmbătă ale mişcării 'vestelor galbene' în capitala Belgiei, a relatat agenţia de presă Belga, citată de DPA. Mai multe informații AICI.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81