Proiectul suspendării lui Băsescu este jignitor pentru români, declară Sever Voinescu

Sever Voinescu
Sever Voinescu

Purtătorul de cuvânt al PDL, vicepreşedintele Sever Voinescu, a declarat vineri că proiectul anunţat de Crin Antonescu privind suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu ignoră realegerea acestuia în 2009 cu mai multe voturi decât obţinuse în 2004.

Sever Voinescu spune că anunţul făcut de către liderul PNL Crin Antonescu referitor la suspendarea din funcţie a şefului statului arată că opoziţia nu a depăşit încă obsesia anti-Băsescu, fapt ce o face să-şi rateze rolul într-o democraţie. "Crin Antonescu pare că şi-a întrerupt pentru puţin timp nesfârşita vacanţă (...) Anunţând că alianţa socialistă urmăreşte suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, liderul socialist nu face decât să readucă în atenţia publică obsesia corozivă anti-Băsescu, obsesie care i-a deformat politic reducându-i la o unică dimensiune şi i-a făcut să rateze rolul firesc şi normal pe care o opoziţie trebuie să-l joace într-un sistem democratic", a spus democrat-liberalul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute vineri.

Voinescu îşi explică demersul liberalului prin faptul că USL înregistrează un recul în cercetările sociologice privind opţiunile electorale. "Observând vehemenţa ţăţească a liderului socialist, mi-am dat seama că motivul real al acestui sprint retoric este altul. Reacţia lui Crin Antonescu de astăzi este un efect direct al scăderii în sondaje a USL. În ultimele două luni, USL a pierdut 14% şi această scădere va continua pentru că lipsa de soluţii, preferinţa spre scandal politic şi ura care ţine împreună alianţa socialistă se văd tot mai limpede", a afirmat deputatul PDL.

Un alt motiv invocat ar fi tensiunile dintre PSD şi PNL din teritoriu, suspendarea fiind o încercare de a aplana conflictele printr-o iniţiativă care să mobilizeze ambele partide. "USL generează instabilitate chiar şi în interiorul său, relaţiile dintre cele două partide de stânga în teritoriu fiind un adevărat butoi de pulbere. Revenirea la ideea suspendării preşedintelui are rolul de a împiedica aprinderea fitilului, este o acţiune pompieristică", susţine Voinescu.

Cât priveşte rezultatul proiectului lui Crin Antonescu, Voinescu l-a evaluat pe un ton ironic. "Bazându-ne pe eficienţa politică ştiută a dumnealui, om al atâtor importante proiecte politice, nu ar trebui să ne facem vreo grijă în privinţa succesului demersului suspendării", a apreciat pedelistul. El a continuat spunând că opoziţia nu înţelege necesitatea stabilităţii politice în contextul în care România de-abia a ieşit din recesiune.

Declarația lui Voinescu vine după ce  Crin Antonescu a declarat, vineri, că şeful statului "a încălcat și a transformat ilegal regimul politic din România" și că admite "răspicat" încălcarea Constituției, apreciind că procedura de suspendare a acestuia ar trebui demarată în momentul creării unei noi majorități parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel