EXCLUSIV  Proiectul de desfiinţare SIIJ, aviz nefavorabil la Comisia de Muncă. UDMR a lipsit de la vot

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Proiectul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a primit un nou aviz negativ, de această dată din partea Comisiei de Muncă. 

Surse politice au declarat pentru DC NEWS că UDMR a lipsit de la vot. 

De altfel, Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a spus în mai multe rânduri că UDMR se opune actualului proiect de desfiinţare a SIIJ, nefiind de acord ca dosarele să ajungă la DNA sau DIICOT. 

"UDMR nu e de acord cu respectarea competenței după materie, specializării parchetelor în sensul în care dosarele să se întoarcă către DNA, DIICOT și unitățile celelalte de parchet după competența materială. Susțineau dumnealor ca teză principală că ar trebui să meargă dosarele la Parchetul General. Însă, într-o asemenea situație, ne-am întoarce la o variantă asemănătoare SIJ, prin aceea că o singură structură, la nivel central, ar trebui să acopere verificările în toată țara, ceea ce este absolut nefiresc și ineficient. Deci, din start se va duce lucrul într-o zonă de blocaj total", a declarat Stelian Ion. 

VEZI Stelian Ion spune că UDMR respinge proiectul de desfiinţare a SIIJ. "Din start, blocaj total"

Acesta nu este primul aviz nefavorabil pe care îl primeşte proiectul. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Comisia pentru Drepturile Omului, deşi acolo coaliţia PNL-USR-PLUS-UDMR are majoritate. Din cei 25 de membri, patru deputați sunt de la USR-PLUS, cinci sunt de la PNL, doi de la UDMR și alți trei sunt de la Minorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel