Primăria Sectorului 3, finanțare pentru singurul proiect de educație civică din România

Conferinta Asociația Țara Tinerilor Uniți
Conferinta Asociația Țara Tinerilor Uniți

Asociația Țara Tinerilor Uniți a anunțat, într-o conferință de presă, demararea proiectului Vocea Tinerilor din Sectorul 3, finanțat de Primăria Sectorului 3, prin care tinerii liceeni dar și cei asistați social vor interacționa cu autoritățile locale ale sectorului. 

Președintele asociației, Stelian Drăgoi a subliniat importanța acestui proiect pentru educația civică a tinerilor din Sectorul 3. "Am reușit să convingem Primăria Sectorului 3 ca în urma unui concurs de proiecte să ne ofere finanțare pentru ca Vocea Tinerilor din Sectorul 3 să poată fi mai bine auzită de autoritățile locale. Proiectul presupune o serie de patru întâlniri cu un total de 255 de elevi, care vor avea ocazia să dezbată diverse teme locale cu directori din primărie și consilieri locali și vor înțelege modul în care funcționează primăria prin direcțiile subordonate primarului. În plus, tinerii vor participa la un joc democratic în care vor experimenta alegerea și constituirea unui consiliu local și vor înțelege cum decurge un proces electoral. Mai mult decât atât, tinerii vor afla ce înseamnă o hotărâre a consiliului local și care sunt etapele prin care un proiect ajunge în etapa de aprobare", a explicat Drăgoi. 

Finanțare de 50.000 de lei

Proiectul "Vocea Tinerilor din Sectorul 3" a câștigat una dintre cele 20 de finanțări nerambursabile oferite de Primăria Sectorului 3 în urma unui concurs în care s-au înscris peste 40 de asociații non-profit dar și persoane fizice. Anual primăria oferă un ajutor ONG-urilor care depun proiecte viabile pe teme precum, educație, sport și tineret în cuantum de maximum 50.000 de lei/proiect. 

Consiliul Local al Tinerilor, o idee devenită realitate

Tinerii participanți la proiectul Vocea Tinerilor din Sectorul 3 se vor putea înscrie ulterior în Consiliul Local al Tinerilor din Sectorul 3, o entitate cu rol consultativă înființată de Asociația Țara Tinerilor Uniți, în partenerat cu Consiliul Local al Sectorului 3 și care vrea să construiască o punte permanentă între tineri și cei care conduc din punct de vedere administrativ sectorul 3. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy