Programul Festivalului Internaţional de Film de la Busan, perturbat de taifunul Mitag

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de la Busan (BIFF), Coreea de Sud, au anulat un eveniment programat miercuri, înainte de deschiderea oficială, din cauza ameninţării taifunului Mitag, informează agenţia Yonhap.

Organizatorii BIFF au anunţat că anularea evenimentului oficial, care fusese programat la ora locală 18.00, înainte de deschiderea celei de-a 24-a ediţii a celui mai important festival de film din Asia, a fost provocată de condiţiile meteorologice nefavorabile provocate de taifun.

Ceremonia de deschidere a ediţiei din acest an a BIFF va avea loc joi seara, conform programării iniţiale, au asigurat organizatorii.

Cea de-a 24-a ediţie a BIFF, desfăşurată în oraşul portuar Busan, la circa 450 de kilometri sud-est de Seul, se va desfăşura până la 12 octombrie, în cinci săli de cinematograf.

În cadrul festivalului vor fi prezentate 303 filme din 85 de ţări.

Această ediţie a BIFF nu va duce lipsă de celebrităţi. Sunt aşteptaţi mai ales actorul franco-american Timothee Chalamet şi muzicianul indian A.R. Rahman, care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră pentru filmul "Slumdog Millionaire".

Juriul principalei categorii a festivalului este prezidat de regizorul filmului "Leaving Las Vegas", Mike Figgis, în timp ce japonezul Hirokazu Koreeda, laureatul trofeului Palme d'Or din 2018 cu filmul "Shoplifters", va primi premiul pentru cel mai bun regizor asiatic al anului şi va prezenta "The Truth", cel mai recent lungmetraj al său.

Administraţia de Meteorologie din Coreea (KMA) a prognozat ploi torenţiale şi viteze mari ale vântului în Busan începând de miercuri noapte până joi dimineaţa.

Taifunul Mitag va atinge miercuri ţărmurile de pe coasta de sud-vest a Coreei de Sud.

Pe Aeroportul Internaţional Gimhae, din apropiere de Busan, 71 de zboruri, printre care şi 12 curse internaţionale, au fost anulate din cauza taifunului.

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce taifunul Mitag a lovit Taiwanul luni seară şi marţi dimineaţă înainte de a se deplasa spre nord către Coreea de Sud.

Luni dimineaţă, peste 20.000 de locuitori din provincia Fujian situată în estul Chinei au fost evacuate înaintea sosirii taifunului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel