COD GALBEN  PROGNOZA METEO, ANM: De sâmbătă, ploi şi frig. Vezi zonele afectate

Mircea F. Cristian / 16 Martie 2018 / 15:00 Salveaza PDF Comentarii

PROGNOZA METEO. ANM anunţă Cod galben de lapoviţă şi ninsoare în jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor orientali, de sâmbătă, şi ploi în vest şi nord-vest. Prognoza meteo mai arată că vremea se răceşte accentuat duminică, temperaturile coboară cu până la 15 grade în aproape toată ţara.

PROGNOZA METEO, ANM: Maramureşul, Crişana, Banatul, vestul Transilvaniei şi zona Carpaţilor Occidentali intră sâmbătă după-amiază, la ora 14:00, sub Cod galben de ploi. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, atenţionarea Cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 15:00, 18 martie, ora 08:00, şi vizează 17 judeţe.

PROGNOZA METEO, ANM: Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, aria ploilor va cuprinde vestul şi nord-vestul ţării, precum şi zonele montane aferente şi se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20 - 25 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp. În a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în nord-vestul ţării vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în general de 50...55 km/h.

PROGNOZA METEO, ANM: Meteorologii precizează că vântul va avea intensificări şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari, ce vor atinge 55 - 65 km/h, în cursul nopţii în regiunile sud-estice. La munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 - 90 km/h.

PROGNOZA METEO, ANM: Pe de altă parte, începând de sâmbătă după-amiază, de la ora 18:00, până duminică dimineaţa la ora 08:00, a fost emis un Cod galben de lapoviţă şi ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, pentru jumătatea de nord a Moldovei şi zona Carpaţilor Orientali. În aceste zone, la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

PROGNOZA METEO, ANM: Mai mult de jumătate din ţară va fi afectată, duminică, de o răcire accentuată a vremii, temperaturile urmând să fie cu până la 15 grade mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă, potrivit unei atenţionări Cod galben emise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

PROGNOZA METEO, ANM: În data de 18 martie, în intervalul orar 08:00 - 23:00, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi răcire accentuată în 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei.

PROGNOZA METEO, ANM: În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 -25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55 - 65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 - 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

PROGNOZA METEO, ANM: ANM notează, de asemenea, că vremea se va menţine deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23