Profesorul Gheorghe Mencinicopschi: Cred că am triumfat

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a decis să se destăinuie, în primul interviu după eliberarea condiționată, la "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a mărturisit, în primele cuvinte, că a iertat pe toată lumea implicată în tot acest proces.

"Ce este adevărul? Adevărul absolut este doar al lui Dumnezeu. Omul poate să aibă adevăr parțial, poate să aibă bucățele dintr-un puzzle și nu poate să vadă imaginea completă", a explicat profesorul Mencinicopschi.

"Nu îmi trebuie o confirmare din partea cuiva ca să cred că am triumfat. Eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că cea mai mare suferință a mea a fost despărțirea de familie. Asta a fost cea mai mare durere, când îți iubești copiii, soția. Sunt de părere că nu trebuie să răspunzi cu rău răului. Familia a fost unită, dar a fost puternic afectată. Dezastrul cel mai mare a fost emoțional, dar au existat și probleme din punct de vedere financiar. Am fost și suntem afectați în continuare. Încă mai este problema cu casa, dar mulțumesc lui Dumnezeu, acum suntem împreună", a continuat profesorul Mencinicopschi.

[citeste si]

"A fost foarte dificil. Un şoc emoţional formidabil. Am conştientizat ce rău s-a făcut familiei mele, celor dragi. Şi ceilalţi condamnaţi au trăt aceleaşi clipe de groază. Îmi făcea rău să mă uit la TV, nu voiam să mai retrăiesc acele momente. Cărţile mele au avut succes. Sper să folosească cuiva. Dacă măcar unui singur om i-a folosit ce am scris eu sunt mulţumit. Aşa mi-am făczt o parte din misiunea mea de pe pământ.

Este o lume a durerii şi a multor nedreptăţi. Este un mediu stresant nu doar pentru deţinuţi, dar şi pentru lucrătorii de acolo. Încerc să mă recuperez psiho emoţional. A fost un Crăciun trist pe de-o parte şi vesel pe de alta. trist pentru că sunt multe lipsuri. O treime din pensie este poprită. Nu am vrut permisie pentru că mă gândeam că ruperea era și mai dureroasă. Nici nu am cerut acest drept. Nu am insistat să îl obțin. ", a spus profesorul Mencinicopschi la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel