Profesori chinezi acuzați de SUA de furt de secrete comerciale și spionaj economic

Doi bărbați care lucrau pentru companii de tehnologie din Statele Unite sunt acuzații că furau secretele comerciale și le duceau în China. 

Cei doi chinezi sunt profesori. Ei sunt acuzați de spionaj economic și furt de secrete comerciale din  Statele Unite ale Americii. 

Hao Zhang, 36 de ani, și Wei Pang, 35 de ani, sunt acuzați că sunt parte dintr-un "efort de lungă durată" de obținere de secrete tehnologice care pot fi folosite în domeniul militar și de care beneficiază guvernul chinez, potrivit The Telegraph

Hao Zhang a fost arestat pe aeroport când a ajuns în Statele Unite, din China, pentru a vorbi la o conferință. Wei Pang și alți patru cetățeni chinezi despre care departamentul de justiție din SUA presupune că fac parte din conspirație se consideră că sunt în China. 

Potrivit rechizitoriului în cauză, ei au furat documente confidențiale cu privire la o tehnologie (FBAR) care ajută la filtrarea de comunicații pe telefoane mobile sau alte dispozitive pentru a le face mai sigure. Tehnologia poate fi aplicată și în comunicațiile militare, iar dezvoltarea ei a fost finanțată de către departamentul american de apărare. 

Până-n 2009, Hao Zhang a lucrat la FBAR Skyworks Solutions în Massachusetts, iar Wei Pang pentru Avago Technologies din Colorado. Au demisionat și s-au angajat la Universitatea Tianjin din China unde a fost dezvoltată o unitatea de FBAR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel