EXCLUSIV  Profesor, director în Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, acuzat de plagiat de un cititor DCNews. Decizia Comisiei de Etică

D.C. / 06 noi 2019 / 16:08 Salveaza PDF Comentarii

Comisia de Etică a Universității Naționale de Apărare ”Carol I” a decis retragerea lucrării unui profesor din cadrul universității, cu funcție de conducere, în urma acuzațiilor de plagiat semnalate de un cititor DCNews. 

Pe adresa redacției DCNews, am primit o acuzație de plagiat la adresa prof. univ. dr. Ioan Crăciun, director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat (CSUD), din cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. 

Acuzațiile au fost trimise către Universitate și au fost luate în discuție de Comisia de Etică Universitară. După cercetarea documentelor și acuzațiilor transmise de DCNews și venite din partea unui cititor al site-ului, s-a luat o hotărâre în ceea ce-l privește pe prof. univ. dr. Ioan Crăciun. 

Unele pasaje invocate ca plagiat au prezentat grad ridicat de similitudine. Comisia de Etică a confirmat ”existența similitudinii între paragrafele menționate în lucrarea care face obiectul sesizării” și ”paragrafele menționate în lucrările sursă a plagiatului”. 

Comisia de Etică a Universității Naționale de Apărare ”Carol I” a decis, în unanimitate, că, în lucrarea ”Prevenirea conflictelor și managementul crizelor”, semnată de profesorul Ioan Crăciun, au fost identificate abateri și a stabilit ”retragerea și corectarea lucrării publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”. 

VEZI AICI DECIZIA COMISIEI DE ETICĂ

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25