Prof. Cherecheș, despre relaxare: „Asta-i legea, n-avem ce face” nu e un argument. Să modifice legea

Prof. Cherecheș spune că guvernul trebuie doar să modifice legea, nu să relaxeze fără să vrea măsurile
Prof. Cherecheș spune că guvernul trebuie doar să modifice legea, nu să relaxeze fără să vrea măsurile

Profesorul de sănătate publică de la Universitatea Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, a comentat decizia autorităților de a lua măsuri de relaxare pentru că sunt „obligate de lege”.

„Să auzim din partea guvernului că trebuie modificată legea? Păi să modifice legea. E așa de simplu. Din moment ce a apărut o situație nouă, trebuie să țină cont legea de situația care există în acest moment. A apărut tulpina nouă și nu a apărut de ieri, de azi. A apărut din decembrie, de atunci știam că această tulpină va veni și se va răspândi pe teritoriul României”, a transmis profesorul Cherecheș, la Digi 24.

Proiecțiile arată creșterea de patru ori a cazurilor noi

„Proiecțiile arată că până în luna martie-aprilie sunt șanse mari să crească de patru ori numărul de cazuri noi, aceasta este proiecția din Danemarca unde este aceeași tulpină. Din acest punct de vedere, «Asta-i legea, n-avem ce face» nu este un argument. Ei trebui să schimbe legea, să o ajusteze la situația care se întâmplă acum în România”, a mai spus expertul în sănătate publică.

Școlile trebuie deschise cu cap. România a făcut pe dos

„Pentru că orice se întâmplă, că tună, că plouă, că ninge, școlile trebuie deschise din 8 februarie. Și la deschiderea școlilor trebuie ținut cont de o etapizare. Înainte, am închis toate școlile, deși recomandarea OMS era să ținem școlile deschise până în clasa a IV-a, cu protecție adecvată. Acum, le deschidem pe toate sau până la clasa a IV-a și clasele terminale. O abordare rațională ar fi să deschidem până în clasa a IV-a de la 8 februarie, timp de două săptămâni să monitorizăm situația și pe urmă să le deschidem progresiv și pe restul”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel