Procurorul General Tiberiu Nițu, despre cazul Alina Bica: Cum va fi afectată imaginea DIICOT pe plan extern și cine va conduce Direcția

După ce Alina Bica a fost reținută de DNA pentru 24 de ore, Procurorul General al României, Tiberiu Nițu, a comentat situația creată. El a vorbit despre consecințele acestui caz pe plan extern și a explicat cine va conduce DIICOT în continuare.

"Sunt mulţumit de ofensiva justiţiei împotriva corupţiei. Sunt dezamăgit că sunt procurori care nu au înţeles că trebuie să respecte legea chiar şi când sunt detaşaţi în alte funcţii. Faptele au fost săvârşite în calitatea de secretar de stat", a afirmat Tiberiu Niţu, vineri dimineață.

Procurorul General a dat asigurări că imaginea DIICOT în străinătate nu va fi afectată de situaţia creată în jurul Alinei Bica.

"Am insistat că este foarte important de precizat că faptele nu au fost săvârşite în exercitarea funcţiei de procuror. DIICOT este o instituţie foarte puternică şi profesionistă în cadrul Ministerului Public şi activitatea sa este apreciată pe plan internaţional. Colaborarea cu alte instituţii internaţionale este foarte importantă", a explicat Tiberiu Niţu.

Vezi și: Alina Bica, șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNA pentru retrocedări de 90 de milioane de euro. Filmul evenimentelor

În continuare, conducerea DIICOT va fi asigurată de Tiberiu Nițu, împreună cu procurorul şef adjunct, Georgiana Hosu. Procurorul General a transmis că aşteaptă demisia Alinei Bica, în caz contrar urmând să o revoce din funcţie.

"Conducerea DIICOT va fi asigurată de doamna procuror şef adjunct, împreună cu mine. Legea prevede că procurorul general conduce DNA şi DIICOT prin intermediul procurorilor şefi. Voi solicita revocarea din funcţia de conducere şi există şi instituţia revocării din DIICOT", a mai spus Procurorul General.

"Doamna Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie, în cazul de faţă destul de serios afectată", a conchis Tiberiu Nițu.

Citește și: Predoiu, despre cazul Bica: E șocant! Ce spune Macovei despre un război DNA-DIICOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel