Predoiu, despre cazul Bica: E șocant! Ce spune Macovei despre un război DNA-DIICOT

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, în mandatul căruia Alina Bica a avut funcția de secretar de stat, spune că nu a avut nicio informație despre acuzațiile pe care DNA i le aduce procurorului. Un alt fost deținător al portofoliului Justiției, Monica Macovei, crede că Bica trebuie verificată temeinic înainte de a fi propusă la șefia DIICOT de către premierul Victor Ponta, în baza unei înțelegeri cu președintele Traian Băsescu.

"Toată lumea știe că e un om care a muncit foarte mult, profesionalismul de care a dat dovada. Dar fiecare răspunde pentru ceea ce face. Dacă procurorii au probe, vor merge până la capăt", a declarat Predoiu, joi seară, la B1 Tv.

Întrebat daca este surprins de acest caz, Catălin Predoiu a spus: "Fără îndoiala că e socant!".

"Profesionalismul DNA e confirmat de cele 90% din condamnări obținute la numărul de inculpări (...) Nu a ținut cont de niciun fel de limite sau calități ale persoanelor, politice sau administrative", a mai spus el.

Macovei: Nu e un război DNA - DIICOT

Monica Macovei se îndoiește că premierul Victor Ponta, în 2013, ministru interimar al Justiției, nu a fost avertizat cu privire la "integritatea totală" a Alinei Bica, când a propus-o pentru această funcție.

Fostul ministru a declarat, joi seară, la Realitatea Tv, că nu e nimic neobișnuit în faptul că DNA a reținut un procuror suspectat că a comis o infracțiune.

Alin Bica a fost reținută de DNA. CSM, aviz favorabil

”Nu i-aș spune că este o dispută sau un război între DNA și DIICOT. DIICOT-ul se ocupă de lupta împotriva crimei organizate, inclusiv informatică, de lupta împotriva terorismului, iar DNA se ocupă de corupție și alte infracțiuni, asimilate, inclusiv abuzul în serviciu, comise de magistrați. Deci, ceea ce face DNA e absolut firesc, e în competența DNA. Nu e primul magistrat, procuror sau judecător care este cercetat de DNA. Sigur că este o mare știre pentru că doamna Bica este procuror-șef DIICOT. Pur și simplu, DNA-ul are o unitate care se ocupă de magistrați, potrivit legii, care comit infracțiuni”, a afirmat fostul ministru al Justiției, Monica Macovei.

Arestarea Alinei Bica, un plus pentru imaginea justiției, spune Macovei

Întrebată cum se vede imaginea justiției românești, în această perioadă, având în vedere numărul și magnitudinea ultimelor arestări, Monica Macovei a răspuns:

DNA: Alina Bica, urmărită penal. Ce acuzații îi aduc procurorii

”Se vede foarte bine. Și în campania electorală am primit această întrebare și am spus, ca și acum, ca și înainte, de campanie: DNA lucrează cel mai mult, lucrează independent de evenimentele politice. Au lucrat și înainte de campanie și în această campanie și iată că lucrează și după. Ei lucrează în funcție de probe, de un moment oportun al investigației, în care să rețină pe cineva. (...) Trebuia verificată această persoană. Nu știu când s-au comis faptele, e bine că e așa, că politicienii nu știu. Sigur că trebuiau verificate aceste lucruri. Uneori le afli, uneori ti se spun, uneori nu. Însă, la nivel de prim-ministru, care e și interimar la Justiție, e greu să crezi că nu a avut acces la informații, și că nu a fost avertizat că nu ar fi o persoană cu integritate totală. Am cunoscut-o pe doamna Bica, când eram ministru, dânsa a venit la interviurile și concursurile pe care le-am organizat pentru procurori-șefi DIICOT, DNA, însă na, nu a luat. Dar, tot așa, este într-o situație dificilă, este cercetată”, a răspuns europarlamentarul Monica Macovei.

Europarlamantarul a precizat că, în opinia sa, Bica trebuia să demisioneze după ce în presă au apărut fotografii cu ea și Elena Udrea la Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel