Urmărește emisiunea live


Procurorul general, aspru cu privire la OUG pentru grațiere. ”Lucrurile vor ieși la suprafață”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a avut o poziție tranșantă cu privire la OUG pentru grațierea unor pedepse. 

”Nu există absolut nicio justificare raţională să venim acum cu acte de clemenţă, afară de cazul că nu avem vreun interes care să fie ocult. Nu pot să fac nicio speculaţie în acest moment, însă vom vedea că lucrurile vor ieşi la suprafaţă întotdeauna. (...) Aşa cum este văzut proiectul de lege, nu există niciun interes prioritar naţional pentru acest proiect de lege. Este foarte clar. De asemenea, survine suspiciunea acestei emoţii colective care a fost ridicată prin mijloacele media”, a precizat Augustin Lazăr, la plecarea de la CSM.

Augustin Lazăr a adăugat că Ministerul Public nu este încântat de proiectul de OUG privind graţierea.

”Ministerul Public şi, în general, magistraţii, am discutat în CSM, pot să vă spun că nimeni nu e încântat de acest proiect (proiectul privind graţierea - n.r.). Colegii au avut cuvinte de critică la adresa acestui proiect. (...) Nu există o nevoie, un imperativ care să fie naţional ca în acest moment să ieşim cu un astfel de act normativ”, a subliniat Augustin Lazăr, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Pe de altă parte, Ministerul Justiției precizează: ”Proiectele de acte normative aflate în discuţie, respectiv Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură penală şi Ordonanţa de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse, au fost elaborate de Ministerul Justiţiei şi transmise tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pentru avizare şi/sau transmiterea de puncte de vedere, urmând ca după parcurgerea acestei etape să fie supuse aprobării Executivului. Cele două acte normative nu au fost programate pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din data de 18 ianuarie 2017”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel