Procurorul Constantin Sima solicită CSM eliberarea din funcție

 Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) eliberarea din funcţie prin pensionare. 

Cererea de pensionare a lui Sima, care în prezent ocupă funcţia de şef serviciu în cadrul PÎCCJ, va fi analizată de Plenul CSM în şedinţa din 28 februarie, conform ordinii de zi care a fost publicată vineri pe site-ul instituţiei. 

Secţia pentru procurori din cadrul CSM a decis, pe 3 februarie, încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr. 

Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a celor doi procurori, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea legislaţiei penale şi graţierea. 

Constantin Sima fusese numit secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu. 

Printre magistraţii ale căror cereri de eliberare din funcţie prin pensionare vor fi discutate în şedinţa CSM din 28 februarie se mai numără procurorul DNA Elena Cristina Matieşescu, procurorul DIICOT Mariana Daniela Ghimbăşanu, precum şi judecătorii Doina Duican, Iuliana Rîciu şi Octavia Spineanu Matei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel