Procurorul care s-a ocupat de presupusele fraude la alegerile din Sectorul 1 și-a dat demisia

Foto Pexels
Foto Pexels

Procurorul care a instrumentat presupusele fraude de la alegerile din Sectorul 1 și-a dat demisia.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a transmis că Sorin Eugen Iaşinovschi, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, a fost eliberat din funcția de procuror.

„Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcția de procuror, prin demisie, începând cu data de 01.06.2022, a domnului Iasinovschi Sorin Eugen, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. (majoritate: 5 voturi da, 1 vot nu)”, se precizează în decizia Instituției, notează gandul.ro.

Amintim că dosarul de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost deschis după ce Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1.

Procurorul de caz de la SIIJ le-a cerut în februarie polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procesele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din septembrie 2020. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare era 8 aprilie 2021.

Toată procedura a durat însă foarte mult, pentru că polițiștii au fost nevoiți să deschidă saci cu buletine de vot puși la grămadă și să verifice cu atenție fiecare buletin de vot și proces-verbal, în condițiile în care toate sunt probe la dosar.

Citește și: Problema traficului în Sectorul 5. Mario de Mezzo (PNL) vine cu soluția: S-ar eficientiza cu 35-40%

Citește și: Englez, uimit total de români. Chirilă: Spunea că este incredibil ce se întâmplă la noi în țară / video

Citește și: Chirieac: E știrea zilei cu Ungaria care declară stare de urgență. Nu trebuie să ne fie teamă, tot Occidentul acum vede

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel