Chirieac: E știrea zilei cu Ungaria care declară stare de urgență. Nu trebuie să ne fie teamă, tot Occidentul acum vede

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat știrea zilei!

„Știrea este tulburătoare! Stare de urgență în Ungaria din cauza războiului din Ucraina?!”, a spus, marți seară, analistul Bogdan Chirieac, prezent în studioul Antena 3.

Guvernul Viktor Orban a anunţat că a decis decretarea stării de urgenţă pe teritoriul Ungariei din cauza conflictului militar din Ucraina. Războiul din Ucraina generează „un pericol constant pentru Ungaria, pentru siguranţa noastră fizică, pentru resursele energetice şi siguranţa financiară a famiiilor şi economiei", a declarat premierul Viktor Orban.

Bogdan Chirieac a spus: „Federația Rusă a învățat și se pricepe bine la războiul hibrid, cu știrile false, cu atacarea în anumite părți ale lumii pentru a obține reacții în alte parte, cum este cazul Ungariei. Mie mi se pare știrea zilei cu Ungaria care declară stare de urgență! Ungaria declară această stare de urgență la capătul unor provocări înspăimântătoare la adresa României și înțeleg că și a Slovaciei, țări unde trăiește o importantă comunitate maghiară, trăiește în liniște, în pace, fără alte probleme, fără fricțiuni majore.” „În România măcar avem bucuria să fim o țară europeană care respectă drepturile minorităților, ale tuturor minorităților”, a subliniat analistul politic.

De asemenea, a amintit de „prietenia” și „ajutorul pe care Bruxelles l-a constatat, ajutor nedisimulat al premierului Orban pentru Vladimir Putin”. „Deci trebuie să fim foarte atenți, fiindcă, în mod evident, Ungaria urmărește ceva. Nu trebuie să ne fie teamă, pentru că tot Occidentul acum vede, și înțelege, și s-a uitat și de o parte și de alta”, a spus Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”.

 

Chirieac: Maia Sandu, un om politic deasupra vremurilor. Luptă autentică împotriva corupției

Ulterior, Bogdan Chirieac a vorbit și despre Igor Dodon, care a fost reţinut, marţi, pentru 72 de ore. În dosarul penal deschis pe numele său, fostul lider al Partidului Socialiştilor este suspectat de corupere pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

„Eu cred că doamna Maia Sandu, care este un om politic deasupra vremurilor, nu mai am nicio îndoială, a început lupta autentică împotriva corupției. Și de unde a început? Cu justiția. Justiția din Republica Moldova este la fel de putredă ca și justiția din România, mai putredă nu știu dacă se poate, dar, în orice caz, este acolo. Deoarece tot Occidentul se uită la Flancul Estic, inclusiv la Republica Moldova, cred că s-a dat o lovitură al unui pilon al Federației Ruse, înalt corupt, cum este Igor Dodon în Republica Moldova. În opinia mea, acest lucru ar putea să aibă repercusiuni și în țara noastră. S-ar putea relua lupta autentică împotriva corupției în România”, a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel