EXCLUSIV  Probleme majore la Astra. Alibec ar putea pleca gratis. AFAN: ”E tristă situația”

Probleme majore la Astra. Alibec ar putea pleca gratis. AFAN: ”E tristă situația”
Probleme majore la Astra. Alibec ar putea pleca gratis. AFAN: ”E tristă situația”

Jucătorii echipei Astra Giurgiu sunt neplătiți de aproape 5 luni, ultimul salariu fiind primit pentru luna decembrie, astfel că ei au atins termenul pentru care pot depine memorii de a deveni jucători liberi de contract.

Mai mulți jucători de la Astra pot pleca din postura de jucători liberi de contract, conform AFAN. Pentru ca acest lucru să se întâmple, fotbaliștii de pe malul Dunării pot depunde memorii.

”Știm că sunt neplătitți din luna ianuarie, practic ei sunt plătiți până în luna decembrie. Jucătorii puteau să depună memorii chiar și a doua zi după neplată. Pentru liberi de contract trebuia să aștepte 90 de zile, ceea ce înseamnă că ei pot să rămână liberi de contract începând de mâine, 16 mai. E tristă situația. Sistemul de licențiere trebuie să fie mai aspru, iar dacă s-ar lua măsuri cu depunctări, atunci alta ar fi situația. Am discutat cu jucătorii și ei mai așteaptă. E importantă pentru ei Cupa României pentru că au niște bonusuri de încasat, destul de consistente dacă iau trofeul și au decis să aștepte finalul sezonului", a declarat Emilian Hulubei, președintele Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), contactat de DC News.

Dacă situația nu se va reglementa, unii jucătorii valoroși care ar putea rămâne liberi de contract, cum ar fi Denis Alibec - atacant, Azdren Llullaku - atacant, Mihai Butean - fundaș, și Silviu Balaure - mijlocaș.

AFAN își exprimă îngrijorarea cu privire la situația financiară din fotbalul românesc

Conform unui comunicat de presă, AFAN își exprimă îngrijorarea cu privire la situația financiară a fotbalului românesc, a modului în care unele cluburi înțeleg să-și respecte contractele pe care le-au încheiat cu jucătorii și, nu în ultimul rând, să respecte competiția în care s-au înscris:

”AFAN va încuraja, va sprijini și va reprezenta jucătorii să lupte pentru respectarea drepturilor lor contractuale și să se adreseze comisiilor sportive ale FRF/LPF pentru recuperarea restanțelor financiare.

AFAN a propus an de an ca o parte din drepturile TV să fie reținute de LPF ca o garanție pentru plata salariilor restante,  dacă este cazul. Această propunere nu poate fi pusă în practică decât de LPF, prin votul adunării generale, mai exact cu votul conducătorilor cluburilor. Fără acordul lor, această propunere pe care o facem noi an de an și care e susținută de un club sau două nu o să poată fi pusă în practic niciodată.

Să nu uităm că, prin modificarea legii sportului, cluburile au dobândit niște facilități fiscale pe  care nu le-au avut niciodată și, chiar în aceste condiții, problemele sunt aceleași. Atât timp cât nu există o strategie pe termen lung pentru atragerea de fonduri, atât timp cât managementul cluburilor nu este unul eficient, atât timp cât nu se va investi în infrastructură,  fotbalul din România nu numai că nu va progresa, ci va continua regresul pe care l-a avut în ultima perioadă.

Atunci nu ar trebui să ne mai mire faptul că echipele românești vor fi regăsite în anii viitori în ultimele urne ale competițiilor europene și ne vom bucura dacă ne vom califica în „toamna europeană”.

Cât timp fotbalul românesc va fi practicat de jucători aflați permanent în situația de a avea restanțe financiare sau în pericol de a nu-și mai recupera niciodată drepturile financiare neachitate din cauza insolvenței unor cluburi sau altor asemenea cauze, nu ne putem aștepta să avem un fotbal competitiv în plan european, să avem spectatori pe terenurile de fotbal, să  avem o competiție internă de calitate”, se arată în documentul publicat de AFAN:

Citește și:

Astra - CFR Cluj rezultat final | Ploaie de goluri, într-un meci decisiv pentru titlu

Denis Alibec a vrut să iasă de pe teren în meciul cu CFR Cluj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel