Probleme la Paris după finala Ligii Campionilor: Armate de tâlhari îi vânau pe fani. Poliţia nu a intervenit

Suporterii lui Liverpool şi ai lui Real Madrid ar fi fost jefuiţi după finala Ligii Campionilor de la Paris. 

„Sâmbătă dimineața, am parcat în Saint-Denis și a apărut în fața noastră un băiat. Ne-a spus, cu Google Translate: ‘Știți unde ați parcat?’.

Și ne-a cerut 50 de euro ca să aibă grijă de duba noastră. I-am dat 40 de euro până la urmă. A făcut o poză și a trimis-o găștii sale, bănuiesc.

Fanii Realului și cei ai lui Liverpool au făcut front comun ca să se apere. Erau sute de francezi, eram foarte speriați cu toții. Am aflat apoi că mai multe fete au fost dezbrăcate și jefuite. Căutau ceasuri, telefoane, portofele, orice. Armate de tâlhari care îi vânau pe suporteri. 

La ieșire, suporterii și familiile lor au fost înconjurați ca să fie jefuiți. Poliția? Era acolo, dar nu a făcut nimic. Polițiștii erau înarmați, dar n-au intervenit. O rușine! N-o să revin la Paris decât dacă va fi absolut necesar”, a declarat José Francisco Iglesias, un fan al lui Real Madrid, citat de sport.ro.

Guvernul Franţei i-a criticat pe cei de la Liverpool 

“Faptul că Real Madrid şi-a supravegheat atât de bine venirea suporterilor săi la Paris, care contrastează radical cu ce a făcut clubul Liverpool, care şi-a lăsat suporterii de capul lor, a creat o diferenţă majoră”, a declarat Amelie Oudea-Caster, ministrul Sportului din Franța, care a adăugat şi că 30-40.000 de suporteri englezi au vrut să intre fără bilet la meci. 

În replică, Guvernul Marii Britanii cere o anchetă. 

“Imaginile şi relatările fanilor lui Liverpool şi ale presei la intrarea lor pe Stade de France sunt profund îngrijorătoare. Mii de deţinători de bilete au călătorit la Paris în timp util pentru a-şi susţine echipa în cel mai important meci al sezonului. Îndemn UEFA să lanseze o investigaţie oficială cu privire la ce a mers prost şi de ce, în coordonare cu personalul stadionului, poliţia franceză, Federaţia Franceză de Fotbal, poliţia din Merseyside şi Clubul de Fotbal Liverpool”, a declarat Nadine Dorries, secretarul britanic pentru Cultură și Sport, conform Digisport.ro.

Meciul a fost întârziat timp de aproape 40 de minute. Real Madrid s-a impus cu 1-0, după golul marcat de Vinicius Jr şi a câştigat al 14-lea trofeu continental din istorie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel