Prinţul William, vizită istorică în Israel şi în teritoriile palestiniene

Prinţul William va efectua, în această vară, o vizită oficială în Israel şi în teritoriile palestiniene ocupate, o premieră pentru un moştenitor al tronului britanic, notează AFP. 

Turneul prinţului William, duce de Cambridge - al doilea în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit - îl va purta şi în Iordania, a indicat palatul.

'Această vizită are loc la solicitarea guvernului Majestăţii Sale şi a fost bine primită de autorităţile israeliene, iordaniene şi palestiniene', a indicat palatul pe Twitter.

Vizită istorică

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a calificat joi drept 'istorică' această vizită anunţată a prinţului William în statul evreu. La rândul său, preşedintele palestinian, Mahmud Abbas, a salutat 'această vizită importantă' - prima vizită oficială a unui membru al monarhiei britanice în teritoriile palestiniene, după cum a declarat o purtătoare de cuvânt a Palatului Kensington pentru AFP.

'Suntem încântaţi că vom putea, cu această ocazie, să consolidăm legăturile de prietenie dintre cele două popoare', a afirmat preşedintele Abbas, potrivit agenţiei oficiale de presă Wafa. Este, de asemenea, pentru prima dată când un membru de un asemenea rang al familiei regale britanice vizitează oficial Israelul de la crearea statului evreu în 1948, vizitele oficiale anterioare fiind făcute de Ducii de Kent (1998) şi de Gloucester (2007), a adăugat purtătoarea de cuvânt. În septembrie 2016, prinţul Charles, fiul reginei Elisabeta a II-a, a participat la funeraliile fostului preşedinte israelian Shimon Peres la Ierusalim.

[citeste si]

El a efectuat o vizită oficială în Iordania în februarie 2015, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel