Principesa Margareta despre evenimentele din Europa

casa regala
casa regala

Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, spune că evenimentele din Europa şi din lume au arătat că "democraţia trăieşte un moment de instabilitate şi de slăbiciune", iar prosperitatea nu asigură automat echilibrul şi siguranţa statelor, însă " România îşi consolidează libertăţile şi foloseşte bine instrumentele dezvoltării". 

"Deviere de la principii şi valori, momente de rătăcire pot interveni în orice societate, chiar şi în cele mai avansate de pe glob. România are de făcut faţă unor dificultăţi care erau de neimaginat acum 20 de ani. Valorile pe care Regele Mihai le-a promovat întreaga sa viaţă sunt astăzi mai importante decât oricând: bunătatea, loialitatea, simţul datoriei, iubirea de ţară, competenţa şi măsura. (...) România îşi consolidează libertăţile şi foloseşte bine instrumentele dezvoltării. Societatea noastră dovedeşte conştiinţă şi intransigenţă, doreşte informaţie şi dă dovadă de spirit civic. Autoritatea politică este chemată să dea examene de competenţă şi de etică. Ne lipseşte încă reflexul de a respecta legea, fără să ne oblige cineva, şi nu ne exercităm încă, în plan public, cu răspundere şi patriotism", declară aceasta în mesajul de Crăciun dat publicităţii sâmbătă. 

Principesa Margareta adaugă că anul 2016 a fost unul "cu semnificaţii importante, cu emoţii profunde, cu tristeţe şi cu bucurii", notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel