Principesa Margareta a României, 25 de ani de la revenirea în țară

Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta a României, consideră că aniversarea a 25 de ani de la întoarcerea sa în țară și de activitate a Fundației care îi poartă numele reprezintă o mare împlinire pentru România.

"E greu de spus în cuvinte. E un sentiment de mare împlinire pentru țara noastră", a declarat Principesa Margareta, sâmbătă, citată de Agerpres, la evenimentul de debut al acțiunilor dedicate împlinirii a unui sfert de veac de la întoarcerea sa în țară, organizate de Casa Regală.

Vezi și: Mesaj emoționant pentru Casa Regală, într-un moment istoric

"Am creat, alături de Regele Mihai, tatăl meu, Fundația Principesa Margareta a României cu 25 de ani în urmă, atunci când am pășit pentru prima oară în țară. Din acel moment, fundația a ajutat zeci de mii de copii, tineri și vârstnici prin programe integrate și durabile, la nivelul întregii țări, care au întărit comunitățile locale și au redat românilor demnitatea și speranța. Astăzi, fundația promovează modelul intergenerațional. Cred că este un exemplu pentru societate și un câștig pentru viitor. Fiecare întâlnire dintre vârstnici și tineri este o experiență de viață. Este profund impresionant să vezi cum între două persoane din generații diferite se leagă relații puternice de prietenie.

În toți acești ani nu am fost singură în eforturile mele, ci am avut alături oameni excepționali, din multe țări, care mi-au împărtășit idealurile și au susținut Fundația Principesa Margareta a României, din dorința de a asigura un trai mai bun copiilor, tinerilor și vârstnicilor afectați de sărăcie, boală și singurătate. Privesc în urmă cu gratitudine spre toți cei care au format familia de un sfert de secol a fundației noastre. Ei, toți, împreună, dau un neprețuit exemplu de responsabilitate, altruism și spirit civic lumii de astăzi", a transmis Principesa Margareta a României, pe site-ul FCMR.

FPMR a fost înființată în 1990 de principesa Margareta a României, împreună cu tatăl său, regele Mihai I. În prezent, Fundația sprijină copii, tineri și vârstnici, prin intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel