Principalul inamic al sănătăţii. Duce la cancer! Studiu

suc fructe
suc fructe

Băuturile cabogazoase cu conţinut mare de zahăr cresc riscurile de cancer, arată un nou studiu australian.

Persoanele care beau în mod regulat băuturi carbogazoase cu conţinut mare de zahăr prezintă un risc mai mare de a face cancer decât cele care nu consumă astfel de băuturi, indiferent dacă sunt sau nu supraponderale, se arată într-un studiu publicat joi şi citat de EFE.

'Am fost surprinşi să constatăm că riscul de cancer nu era complet motivat de obezitate', a declarat Allison Hodge, de la Institutul împotriva cancerului Victoria, care a realizat studiul alături de Universitatea din Melbourne. Studiul a analizat 3.283 cazuri de cancer legate de obezitate şi a descoperit că riscul acestei boli creşte în condiţiile consumului de băuturi carbogazoase îndulcite cu zahăr.

'Nu este şi cazul celor care beau băuturi carbogazoase dietetice, fapt ce sugerează că zahărul este elementul-cheie', a explicat Hodge, într-un comunicat. Colorantul 4-methylimizadole utilizat în băuturile carbogazoase sau îndulcitorii nu par să accentueze riscul de cancer, potrivit studiului publicat de revista Public Heath Nutrition. Todd Harper, directorul executiv al Institutul împotriva cancerului Victoria, a precizat că datele oferă şi mai multe argumente celor care pledează pentru reducerea consumului de băuturi carbogazoase cu conţinut mare de zahăr.

'Băuturile îndulcite, inclusiv cele carbogazoase, conduc la obezitate şi cresc riscul a 13 tipuri de cancer', a asigurat Harper, subliniind că acestea provoacă de asemenea diabet de tip 2, boli cardiovasculare şi carii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel