Primele imagini după explozia din Oslo. Cum arăta sediul Guvernului imediat după atac - VIDEO

Explozia din Oslo
Explozia din Oslo

Primele imagini după explozia din Oslo, care a afectat sediul Guvernului şi mai multe clădiri din zonă, au fost făcute publice pe internet.

Anders Behring Breivik, care a recunoscut că este autorul dublului atac din Norvegia, nu va putea fi inculpat şi adus în faţa justuţiei înainte de 2012, a anunţat joi procurorul regal.

"Sperăm să putem organiza un proces anul viitor", a declarat procurorul Tor Aksel Busch, cea mai înaltă autoritate din cadrul Parchetului din Norvegia, pentru postul public de radio NRK.

"Inculparea nu va fi pregătită înainte de sfârşitul anului, iar acesta este punctul de plecare", a declarat el.

Anders Behring Breivik este deţinut într-un fost lagăr de concentrare nazist, unde prizonierii au fost torturaţi şi executaţi de Gestapo. Autorul atacurilor este ţinut în izolare, pentru a nu se sinucide, într-o celulă de la această închisoare, redenumită Ila, situată la 11 kilometri de Oslo.

Anchetatorii norvegieni sunt derutaţi de personalitatea "malefică" a lui Anders Behring Breivik, care a mărturisit masacrul de vineri, dar care trăieşte în lumea sa proprie, potrivit unui interviu acordat de directoarea serviciului de informaţii norvegian.

Este o persoană "absolut malefică (...), foarte calculată, foarte rece şi foarte inteligentă", a declarat Janne Kristiansen, directoarea Serviciului de Securitate al Poliţiei (PST).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel