Primăvara călduroasă a scos marmotele din hibernare. Dolofanele, surprinse pe crestele Făgărașului încă înzăpezite / foto în articol

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Primăvara timpurie a scos mai devreme marmotele din hibernare în acest an.

Cunoscutul fotograf Daniel Opaiț, care ne încântă privirile cu animalele sălbatice pe care le surprinde cu regularitate în Munții Făgăraș, a postat, pe Facebook, o imagine cu un grup de marmote ce a ieșit mai repede din hibernare.

Temperaturile ridicate de zilele trecute le-a scos pe dolofane din hibernare, acestea fiind surprinse pe o creastă a Munților Făgăraș unde zăpada s-a topit. În spate, peisajul rămâne însă unul de iarnă, cu un strat de zăpadă ce contrastează culoare cafenie a marmotelor.

„Primăvara neobișnuit de caldă a dus la topirea rapidă a zăpezii și a determinat marmotele să iasă din hibernare mai devreme decât de obicei. După șase luni de somn sunt multe de pus la cale“, a scris Daniel Opaiț pe Facebook.

Rămâne de văzut ce vor face marmotele de astăzi, având în vedere că furtuna Renata a lovit România și în multe zone din țară a început deja să se aștearnă un nou strat de zăpadă. Probabil vor intra din nou în vizuini pentru a mai trage un pui de somn ... măcar până la începutul lunii mai.

CITEȘTE ȘI         -        Răsturnare de situație cu știrea cu lupul care aleargă un biciclist la Poiana Brașov. Explicația obiectivă a unui specialist / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel