Primarul municipiului Giurgiu: Mai sunt lucrări de reabilitare la şcoli, se desfăşoară în condiţii de securitate pentru copii

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivelul oraşului încă sunt şcoli şi grădiniţe la care continuă lucrările de reabilitare prin proiecte cu fonduri europene, dar au fost luate măsuri ca acestea să se facă în condiţii de securitate totală pentru elevi.

"Mai avem proiecte de reabilitare la şcoli şi grădiniţe din oraş în derulare. Este vorba de proiecte cu fonduri europene în valoare totală de aproximativ patru milioane de Euro. Aşa au fost semnate contractele de finanţare, s-au dat ordine de începere cu aceşti constructori începând cu sfârşitul lunii iulie sau în august, unii nu au decât două săptămâni de când au început lucrările, de aceea am luat măsura ca lucrările să se desfăşoare doar vineri după-amiaza, sâmbăta şi duminica, iar în unele unităţi de învăţământ, unde s-a putut, copiii au fost mutaţi în alte corpuri de clădire astfel încât să nu se intersecteze cu muncitorii. De exemplu, la Grădiniţa 4 le-a fost pus la dispoziţie copiilor un corp de clădire, iar muncitorii au acces separat, nu se intersectează cu copiii, la Şcoala 5 cursurile se desfăşoară la etajele superioare şi se lucrează la parter şi subsol. La grădiniţe am interzis total accesul firmelor şi al muncitorilor în sălile de joacă, de program, de somn ale copiilor, muncitorii vor lucra doar la finalul săptămânii", a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El spune că termenele pentru finalizarea acestor lucrări care presupun reabilitări la acoperişuri, anvelopări exterioare, înlocuire de instalaţii sanitare, termice sau electrice precum şi schimbarea geamurilor termopan ori a uşilor de la sălile de clasă sunt până în luna aprilie a anului viitor.

"Au termene în februarie-aprilie anul viitor, cum au fost încheiate contractele (...) Sunt lucrări de foarte mare anvergură, dar necesare, utile şi e bine că folosim aceşti bani şi că dezvoltăm infrastructura şcolară folosind fonduri europene. S-a creat un mic disconfort la începutul anului şcolar, dar care s-a remediat după câteva zile, am discutat cu directorii de şcoli şi nu au fost probleme privind actul de învăţământ", a mai spus primarul municipiului Giurgiu.

Toate unităţile şcolare din municipiu au început anul şcolar cu autorizaţii sanitare de funcţionare, iar în ceea ce priveşte autorizarea ISU mai sunt de întocmit anumite documentaţii la unele şcoli, dar "nu se pune problema de insecuritate a elevilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel