Primăria Sectorului 3 face precizări privind banii europeni

Comisia Europeană a transmis României, cu puțin timp în urmă, un aviz motivat privind încălcarea legislației UE în materie de achiziții publice în cadrul unui contract, în valoare de 110 milioane de euro, atribuit de către Primăria Sectorului 3 a municipiului București. Referitor la aceste informații care au apărut în presă, Primăria Sectorului 3 a dorit să facă anumite precizări, pentru  o corectă informare și în raport cu conținutul avizului motivat.

În punctul de vedere al Primăriei Sectorului 3, remis redacției De Ce News, se arată, în principal, că procedurile de achiziție contestate de unul dintre agenții economici, participant la licitație, precum și  informațiile furnizate și analizate de către Comisia Europeană sunt rezultatul unei informări incorente și incomplete.

Susținând că toate procedurile legale naționale și europene au fost îndeplinite și că Primăria Sectorului 3 a fost consecventă în a aplica principiul transparenței și concurenței reale pe tot parcursul derulării achiziției publice, Primăria Sectorului 3 consideră că a respectat în totalitatea toate dispozițiile legale, atât în plan național cât și în plan european, în materie de achiziții publice.

Autorităţile române insistă la Bruxelles ca România să nu fie sancţionată pentru nereguli constatate de Comisia Europeană la o licitaţie a Primăriei sectorului 3 din 2009, câştigată de aceeaşi asociere de firme chiar şi după contestarea la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi fără ca detaliile achiziţiei să fie publicate în Jurnalul UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel