Primăria Arad reclamă că vandalizarea tramvaielor a devenit 'un adevărat fenomen'

Primăria Arad reclamă că vandalizarea vagoanelor de tramvai a devenit 'un adevărat fenomen' şi face apel către locuitorii oraşului să se implice pentru a se stopa astfel de practici, sesizând imediat dacă sunt martori la producerea unor distrugeri. 

Primăria a reacţionat după ce pe Facebook au apărut imagini cu un vagon de tramvai cu scaune distruse şi mâzgălite cu vopsea, autorul imaginilor comentând că tramvaiul arăta 'ca în lumea a treia'. Primăria şi Compania de Transport Public (CTP) Arad au precizat că a fost vorba de un caz de vandalizare a vagonului.

'Alarmant este faptul că vorbim despre un adevărat fenomen cu care CTP Arad se confruntă în ultima perioadă. Iar când spunem vandalizare, ne referim la scaune sau bănci distruse, graffiti-uri aplicate atât pe exteriorul, cât şi pe interiorul vagoanelor de tramvai, hârtii sau coji de seminţe aruncate peste tot. Întrucât cazurile de acest gen sunt tot mai frecvente, apelăm la spiritul civic al arădenilor pentru a pune capăt acestui fenomen', arată comunicatul Primăriei. Instituţia îi roagă pe arădeni ca, în momentul în care sunt martori la distrugeri, 'să anunţe în cel mai scurt timp vatmanul'. 'Pe lângă pagubele directe rezultate din înlocuirea pieselor distruse, CTP Arad înregistrează pierderi din cauza imobilizării temporare a mijloacelor de transport în comun avariate, prin retragerea lor de pe traseu. A fost şi cazul tramvaiului prezentat recent pe reţelele de socializare, rulând prin centrul oraşului cu banchetele distruse. Vagonul a fost retras la scurtă vreme de la incident, iar băncile au fost reparate, din bani publici, adică din banii fiecăruia dintre noi', mai arată Primăria Arad.

În 6 martie 2019, directorul CTP Arad, Claudiu Godja, declara pentru AGERPRES că distrugerile intenţionate provocate de călători sunt tot mai mari. Conform acestuia, în medie, trei scaune din tramvaie şi autobuze sunt distruse în fiecare zi, adică aproximativ 100 pe lună, în general prin tăierea tapiseriei. 'Am fost nevoiţi să ne facem propriul atelier de tapiţerie, pentru a face faţă ritmului în care sunt distruse scaunele. Angajaţii acestei secţii speciale recondiţionează în jur de 100 de scaune pe lună', spunea Godja. CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 129 de tramvaie şi 130 de autobuze, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel