Primar, trimis în judecată pentru dare de mită

Dănuţ Stroe, primarul comunei argeşene Bradu, a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, edilul fiind acuzat că i-a oferit bani unui consilier local pentru a vota viceprimarul propus de el.

'Inculpatul Stroe Dănuţ Trandafir, în datele de 24.06.2016 şi 29.06.2016, i-a remis prin intermediul unei persoane consilierului local suma de 6.000 de lei, câte 3.000 de lei în fiecare dintre aceste zile, pentru ca acesta, în cadrul şedinţei Consiliului Local al comunei Bradu, să voteze pentru funcţia de viceprimar al comunei Bradu persoana propusă de inculpat şi formaţiunea politică din care acesta făcea parte', se precizează într-un comunicat transmis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

În plus, procurorii au solicitat instanţei de judecată confiscarea sumei de 6.000 de lei care a constituit obiectul infracţiunii de dare de mită, banii fiind indisponibilizaţi de organele de urmărire penală. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Argeş. Dănuţ Stroe, care a câştigat alegerile din iunie în faţa primarului în funcţie Florin Frătică, la rândul său judecat pentru fapte de corupţie, a fost reţinut pentru dare de mită înainte de a depune jurământul, ulterior fiind plasat sub control judiciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel