Prima ligă olandeză, veste de ultimă oră. Revine sau nu Eredivisie

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Asociația olandeză de fotbal (KNVB) a vorbit oficial despre revenirea primei ligi.

Asociația olandeză de fotbal (KNVB) a vorbit oficial despre revenirea primei ligi, transmite BBC Sport. Așadar, Olanda „intenționează să nu continue" sezonul actual de fotbal, după ce guvernul a extins restricțiile legate de adunările publice până pe 1 septembrie.

Ajax Amsterdam și AZ Alkmaar sunt lideri în Eredivisie, fiind la egalitate de puncte, după 26 de meciuri. Ajax are avantajul golaverajului.

Sezonul 2019/20, compromis

KNVB a transmis, printr-un comunicat, că „intenționează să nu continue sezonul 2019/20", însă va consulta Uefa pentru a lua o decizie.

Marți, Uefa anunțase că unele ligi europene ar putea fi anulate „în cazuri speciale", din cauza pandemiei.

„Bazându-ne pe decizia guvernului, KNVB va consulat Uefa, după care o decizie va fi luată", a mai transmis Asociația, într-un comunicat. „KNVB nu a anulat definitiv competiția din cauza problemelor financiare din industria fotbalului, cauzate de criză".

Consecințele deciziei, discutate vineri

Cluburile din Eredivisie se vor întâlni vineri „pentru a discuta consecințele" unei astfel de decizii, iar bazele de antrenament se vor redeschide „sub condiții stricte", pentru ca fotbaliștii să se poată antrena.

„Este o lovitură uriașă pentru toate cluburile profesioniste de fotbal de la cel mai înalt nivel", a spus jurnalistul sportiv olandez Marcel Van Der Kraan. „Eredivisie spera să poată reveni. Dar știm că este imposibil să organizăm meciuri cu fani, iar premierul spune că nu este prea înțelept să joci fără fani".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel