Prim-ministrul olandez va vizita Australia pentru a discuta despre zborul MH17

Prim-ministrul olandez Mark Rutte va vizita Australia luna viitoare pentru a discuta printre altele despre zborul MH17 Malaysian Airlines doborât deasupra Ucrainei şi măsurile de a se face dreptate familiilor celor ucişi, relatează luni DPA.

"Este a doua oară când îl primim pe prim-ministrul Rutte pe ţărmurile noastre şi aştept cu nerăbdare să discutăm modalităţile de a ne consolida legăturile deja strânse", a declarat premierul australian Scott Morrison luni într-un comunicat.

"Discuţiile noastre se vor concentra pe consolidarea comerţului bilateral, colaborarea internaţională şi măsurile pentru a se face dreptate familiilor victimelor MH17", a adăugat Morrison.

Rutte se va întâlni de asemenea cu membri ai comunităţii olandeze, oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali de stat şi federali în timpul vizitei sale în perioada 9-11 octombrie.

Zborul MH17 Malaysian Airlines, în drum de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, a fost vizat deasupra estului Ucrainei de o rachetă sol-aer despre care o echipă internaţională de anchetatori crede că a provenit din Rusia. Toate cele 298 de persoane la bord, inclusiv 27 de australieni şi 193 de cetăţeni olandezi, au fost ucise.

Teritoriul era sub controlul unui grup separatist prorus. Rusia a respins orice fel de implicare.

În cadrul unei înţelegeri privind schimbul de prizonieri cu Rusia la începutul acestei luni, Ucraina a eliberat un suspect în doborârea avionului de pasageri malaezian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel