EXCLUSIV  Previziunea lui Bulai privind greva profesorilor / video

INQUAM
INQUAM

Sociologul Alfred Bulai a făcut o previziune privind finalul grevei profesorilor.

„Mi-ar fi plăcut enorm să se blocheze anul școlar, să nu mai avem bacalaureat, să se dea sistemul peste cap pentru ca guvernanții să prindă o sperietură, să vadă că domeniul acesta merită cât de cât atenție. Dar nu se va ajunge aici. Eu cred că profesorii vor intra la ore”, a zis Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

„Greva se va încheia mai devreme sau mai târziu. Profesorii nu vor obține maximul dorit, vor obține doar ceva. În principiu, nu cred că va fi o mare revoluție, dar atenție: „revoluția” poate că se stingea de acum o săptămână-două, doar că guvernanții au făcut exact ce nu trebuiau să facă: când ai o grevă, trebuie să tratezi oamenii cu maximă seriozitate și cu mesaje pozitive. Încerci o retorică a comunicării, a dialogului. Profesorii au venit și au cerut o anumită sumă, iar guvernanții, inițial, nu au acceptat nicio sumă și au propus niște vouchere. A fost o golănie”, a mai zis sociologul.

„Din păcate, nu cred că greva se va termina bine pentru profesori. Și repet: greva s-ar fi terminat mai repede dacă guvernanții nu puneau gaz pe foc cu voucherele. Aceste formule au dus la radicalizare”, a mai spus Alfred Bulai.

Vezi mai multe aici:

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a zis că toate salariile din învăţământ vor creşte.

„La propunerea reprezentanţilor sindicatelor, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 53/2023, garantăm o creştere de 1.000 de lei brut pe lună pentru personalul didactic şi didactic auxiliar şi, respectiv, de 400 de lei brut pe lună pentru personalul nedidactic. Ca mesaj: toate salariile din învăţământ cresc, niciun salariu nu scade", a spus, vineri, Ligia Deca.

VEZI ȘI: Răspunsul lui Mircea Badea, dacă ar fi profesor, la întrebarea: „De ce nu renunțați la grevă? Nu vă gândiți la copiii noștri?” - https://www.dcnews.ro/raspunsul-lui-mircea-badea-daca-ar-fi-profesor-la-intrebarea-de-ce-nu-renuntati-la-greva-nu-va-ganditi-la-copiii-nostri_918500.html

CITEȘTE ȘI: Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică, schimb de replici în legătură cu salariile profesorilor / video - https://www.dcnews.ro/bogdan-chirieac-si-mugur-ciuvica-schimb-de-replici-in-legatura-cu-salariile-profesorilor-video_918514.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel