Președinția răspunde articolului „Băsescu se baricadează cu sârmă ghimpată”

Administrația Prezidențială a replicat unui articol postat pe site-ul

Conform repsectivului material, Administrația Prezidențială ar fi decis „supraînălțarea” zidurilor Palatului Cotroceni cu sârmă ghimpată, pentru a spori securitatea palatului. Același articol informa că prețul operațiunii ar fi 16.000 de lei.

Administrația Prezidențială, prin purtătorul de cuvânt, Bogdan Oprea, și-a exercitat dreptul la replică, drept la replică ce a apărut și în cadrul respectivului articol de pe site-ul pesurse.ro.

„Articolul „Băsescu «se baricadează» cu sârmă ghimpată, publicat pe site-ul de informații www.pesurse.ro, în data de 23 decembrie 2012, sub semnătura DAX, conține mai multe informații neconforme cu realitatea cu privire la Administrația Prezidențială. Pentru o corectă informare a publicului, în virtutea dreptului la replică, vă solicităm:

1. - corectarea informaţiilor prezentate în conformitate cu adevărul și cu prevederile legale în vigoare

2. - scoaterea de îndată a articolului în cauză de pe site-ul de informații www.pesurse.ro

3. - publicarea, în aceleași condiții grafice (poziționare, suprafață alocată, dimensiuni ale titlului, imaginilor, precum și ale tuturor celorlalte elemente grafice și de text), a prezentului drept la replică imediat după primirea lui pe site-ul de informații www.pesurse.ro. 

Drept la replica

Administraţia Prezidenţială sesizează greșelile de documentare, precum și informațiile neconforme cu realitatea din articolul „Băsescu «se baricadează» cu sârmă ghimpată, publicat pe site-ul de informații www.pesurse.ro, în data de 23 decembrie 2012, sub semnătura DAX.

În articol se afirmă, în mod eronat, că Administrația Prezidențială ar intenționa să monteze sârmă ghimpată pe gardurile care împrejmuiesc Palatul Cotroceni.

Pentru rectificarea informaților greșite pe care articolul menționat le conține, facem următoarele precizări:

(1) - lucrările de montare a unui gard din sârmă ghimpată, deja efectuate, au fost realizate strict pentru un segment de aproximativ 160 de metri din perimetrul gardului care înconjoară Palatul Cotroceni, ceea ce reprezintă aproximativ 9% din acest perimetru;

(2) - această amenajare a fost necesară deoarece în zona respectivă în exteriorul curții Palatului Cotroceni s-a realizat o lucrare privată care a presupus înălțarea cu 1,70 de metri a nivelului la sol față de cel inițial; astfel în acel segment înălțimea gardului Palatului Cotroceni rămăsese de aproximativ 30 de centimetri; din motive de minimă securitate s-a impus înălțarea acelui segment al gardului fiind aleasă soluția tehnică cea mai ieftină, sârma ghimpată;

 (3) - în articolul menționat se încalcă deontologia profesională, neprezentând, pentru informațiile neadevărate furnizate, punctul de vedere al Administrației Prezidențiale, care, de altfel, nu a fost solicitat nici până la ora redactării prezentului drept la replică.

În aceste condiţii, în vederea unei corecte informări a publicului, Administraţia Prezidenţială solicită corectarea de îndată a greșelilor de documentare din articolul menționat, precum și a informațiilor neconforme cu realitatea, prin publicarea, în aceleași condiții grafice, a prezentului drept la replică”, se arată în documentul Președinției, semnat de Bogdan Oprea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel