Grupări teroriste. Erdogan: ”Îi avertizăm pe prietenii noştri europeni”

Preşedintele turc Erdogan critică ţările UE pentru că tolerează grupările teroriste.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat miercuri ţările Uniunii Europene (UE) pentru că nu fac suficient pentru dezrădăcinarea grupărilor teroriste, cu o zi înainte ca oficiali ai UE să participe la o reuniune la Ankara, informează dpa. La o reuniune a autorităţilor locale, Erdogan a criticat ţările europene pentru că tolerează atât Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii în Turcia, cât şi mişcarea Gulen, pe seama căreia Ankara pune răspunderea pentru puciul eşuat din 2016.

Ankara consideră ambele organizaţii drept teroriste. Potrivit lui Erdogan, liderii grupărilor teroriste precum PKK se pot deplasa liber prin oraşele europene. 'Am vrea să-i avertizăm pe prietenii noştri europeni... aceşti terorişti îşi vor îndrepta într-o zi armele împotriva voastră', a spus preşedintele turc.

O venerare a terorii

Chiar dacă PKK este desemnată organizaţie teroristă de UE, blocul comunitar nu ajută victimele acestei grupări, a spus Erdogan, adăugând că Ankara nu poate, din acest motiv, să ia UE în serios. El a condamnat din nou verdictul dat marţi de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), care i-a cerut Turciei să-l elibereze pe politicianul de opoziţie pro-kurd Selahattin Demirtas, care se află în detenţie înainte de proces din noiembrie 2016.

'CEDO, de partea cui eşti?', a întrebat Erdogan, subliniind că nicio ţară sau o instituţie nu are dreptul să vorbească despre democraţie dacă ea însăşi susţine terorismul. 'Aceasta nu înseamnă sprijin pentru justiţie şi libertate, ci pur şi simplu o venerare a terorii, iubirea terorii', a mai spus preşedintele Turciei.

Vezi și: Gazoduct TurkStream. Erdogan și Putin, ceremonie la Istanbul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel