Preşedintele sirian Bashar al-Assad, la o moschee din Damasc

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost prezent miercuri într-o moschee din Damasc la rugăciunea Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului (postul musulman), informează AFP.

Potrivit fotografiilor publicate pe conturile oficiale ale preşedinţiei de pe reţelele sociale, şeful statului sirian s-a deplasat în vestul capitalei la moscheea Hafez al-Assad, după numele defunctului său tată căruia i-a succedat la putere. El s-a rugat alături de înalţi oficiali şi mai mulţi clerici, inclusiv muftiul Siriei, Ahmad Badredine Hassoun. Alte fotografii îl arată înconjurat de zeci de credincioşi care îl salută cu prilejul Eid al-Fitr.

După declanşarea conflictului, Al-Assad a părăsit foarte rar Damascul, iar ieşirile sale în public au fost limitate. Totuşi, în ultimii ani, sărbătorile religioase au reprezentat o ocazie pentru preşedintele sirian de a-şi face apariţia în public, uneori în afara capitalei, în timp ce forţele sale au recucerit tot mai multe teritorii. În iunie 2018, Al-Assad a asistat la rugăciunea Eid al-Fitr în oraşul Tartus, din vestul ţării. El a efectuat de asemenea deplasări oficiale în Iran şi Rusia, cei doi aliaţi ai regimului său. Revolta din Siria contra puterii de la Damasc s-a transformat într-un război devastator, implicând o multitudine de actori locali, regionali şi internaţionali. Conflictul a provocat moartea a peste 370.000 de oameni şi strămutarea a milioane de persoane, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel