Președintele Medvedev răspunde opoziției și ordonă revizuirea afacerii Hodorkovski

Dmitry-Medvedev
Dmitry-Medvedev

Președintele în funcție al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ordonat, luni dimineață revizuirea afacerii Hodorkovski. Potrivit unui comunicat de la Kremlin, procurorul general trebuie să verifice corectitudinea verdictului dat în cazul fostului magnat al petrolului Mihail Hodorkovski.

În urma solicitării președintelui Rusiei, procurorul general Iuri Ciaika este obligat să analizeze până la 1 aprilie  legitimitatea si corectitudinea hotărârilor luate în cazul celor 32 de persoane condamnate în acest dosar, printre care și Hodorkovski, care execută o pedeapsă de 13 ani de închisoare, dar și principalul lui asociat, Platon Lebedev.

Prin această decizie, președintele Medvedev a reacționat la solicitarea opoziției din 20 februarie, potrivit căreia persoanele condamnate în acest dosar sunt considerate deținuți politici.

De altfel, eliberarea deținutilor politici a fost una dintre revendicările formulate periodic la marile demonstrații organizate la Moscova de opoziție care contestau alegerile legislative din decembrie anul trecut.

Mihail Hodorkovski, condamnat la închisoare în 2003, este acuzat de fraudă fiscală, spălare de bani și deturnarea unor importate cantități de petrol, deși, în concepția mai multor observatori, acest dosar reprezinntă doar o reglare de conturi între omul de afaceri care a criticat acțiunile Kremlinului și a finanțat opoziția și putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel