Preşedintele chinez Xi Jinping, în Rusia. Summit la care este invitat Kim Jong Un

Xi Jinping, președintele Chinei. foto: facebook
Xi Jinping, președintele Chinei. foto: facebook

Preşedintele chinez Xi Jinping va merge în Rusia săptămâna viitoare la un summit la care este invitat liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar care nu şi-a confirmat participarea.

Xi Jinping va participa la Forumul Economic Estic pe care Rusia îl organizează în fiecare an începând din 2015 la Vladivostok, marele său port din Pacific, a declarat ministrul adjunct de externe Zhang Hanhui. Este prima oară când preşedintele chinez participă la această reuniune organizată în oraşul portuar rus situat în apropiere de graniţa nord-coreeană.

Preşedintele rus Vladimir Putin a invitat, de asemenea, Japonia şi cele două Corei să participe la acest summit, care va avea loc în perioada 11-13 septembrie. Premierul japonez Shinzo Abe şi-a confirmat participarea, însă nu şi Kim Jong Un, care nu a mers niciodată în Rusia de la preluarea mandatului la sfârşitul anului 2011.

Premieră nord coreeană

Dacă liderul nord-coreean va merge la Vladivostok, aceasta ar fi prima sa participare la un summit multilateral. În luna iunie el a participat la un summit bilateral în Singapore cu preşedintele american Donald Trump. Cu toate că Rusia şi China, aliaţi ai Phenianului în conflictul din anii 1950-1953, cer denuclearizarea Coreei de Nord şi asigură aplicarea sancţiunilor internaţionale împotriva acestei ţări, Moscova şi Beijingul au respins ameninţările de război lansate anul trecut de Donald Trump împotriva regimului nord-coreean.

Vezi și: Trump, vizită Pompeo în Coreea de Nord. Hotărâre de ultim moment



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel