Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT. Este necesar să izolăm un nebun

Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT. Este necesar să izolăm un nebun
Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT. Este necesar să izolăm un nebun

Preşedintele ceh Milos Zeman, care în trecut a promovat relaţii călduroase cu Moscova, a afirmat joi că atacul Rusiei contra Ucrainei reprezintă "o infracţiune împotriva păcii" şi a cerut impunerea de sancţiuni dure, inclusiv restricţionarea accesului la SWIFT (sistemul de plăţi bancare internaţionale), transmite Reuters.

"Este timpul să concepem sancţiuni mult mai dure decât cele planificate iniţial, să luăm în considerare, înainte de toate, o sancţiune în zona SWIFT", a declarat într-un discurs Zeman.

Acesta a adăugat: "Este necesar să izolăm un nebun, nu doar să ne apărăm împotriva lui cu vorbe, ci şi cu măsuri concrete".

Rusia este supusă unor sancţiuni economice şi financiare încă din 2014, când Occidentul a dorit să pedepsească Moscova pentru anexarea Peninsulei Crimeea şi rolul său în conflictul militar din Ucraina.

Aceste restricţii au determinat băncile şi companiile ruseşti să îşi reducă dependenţa de pieţele globale de obligaţiuni, în timp ce Rusia s-a concentrat pe refacerea rezervelor valutare şi dezvoltarea propriilor sale sisteme financiare, ca alternativă la SWIFT, Visa sau MasterCard, notează Agerpres.

Ucraina a decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia

Amintim faptul că Ucraina a decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, cerând armatei ucrainene să provoace daune majore armatei ruse, care a lansat un atac asupra integrităţii teritoriale ucrainene.

"Am încetat relaţiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără şi nu renunţă la libertatea sa, aşa cum cred cei de la Moscova", a declarat Volodimir Zelenski, citat de agenţia de presă Ukrinform.

În plus, Volodimir Zelenski a ordonat armatei ucrainene să provoace daune majore armatei ruse, a declarat şeful Statului Major ucrainean, generalul Valery Zaloujni.

"Comandantul suprem, preşedintele Volodimir Zelenski, a ordonat să fie provocate daune majore agresorului", a afirmat generalul Zaloujni, citat de cotidianul Le Figaro.

Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării, informează AFP şi Reuters.

'Am luat decizia pentru o operaţiune militară', a spus Vladimir Putin într-o declaraţie surpriză la televizor, cu puţin timp înaintea orei 03:00 GMT.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene 'să depună armele' şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale. Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat 'pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii'. El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să 'de-nazifice' Ucraina, preizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel