Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a făcut show pe muzică rock la lansarea noii sale cărţi

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

La lansarea noii sale cărți miercuri seara la Buenos Aires, președintele argentinian ultraliberal Javier Milei a apărut mai degrabă o vedetă rock decât ca un politician cu expertiză în economie.

Într-o apariție cu părul desprins, îmbrăcat într-o haină de piele neagră, întâmpinat de aplauzele publicului, Milei a cântat și apoi a prezentat cartea sa, oferind o interpretare personală a melodiei "Panic Show" a trupei argentine La Renga.

"Eu sunt regele. Eu sunt leul!", a strigat Javier Milei  pe scenă. Acesta și-a preluat mandatul în decembrie anul trecut. Președintele se descrie frecvent ca fiind un leu capabil să taie bugetul ţării şi să spulbere convenţiile politice.

"Mănânc elite la micul dejun!", a continuat el, pe aceeaşi piesă.

De mai multe ori, liderul din Argentina a criticat cu fermitate clasa politică, caracterizând-o drept o "castă" ce a slăbit economia națională și a alimentat inflația.

Criticile îndreptate spre el, inclusiv cele venite din partea politicienilor din opoziția din Argentina, au calificat prestația sa de miercuri drept un act de aroganță, mai ales într-un moment în care populația se confruntă cu dificultăți cauzate de politica sa de austeritate.

"De aceea îl iubesc oamenii, e un bun politician, dar face şi spectacol"

Sub conducerea lui Milei, sărăcia s-a răspândit tot mai mult, ajungând la aproape 60%, în timp ce șomajul a înregistrat o creștere constantă.

Totuşi, preşedintele continuă să aibă fani.

Înainte de spectacol, Leonel Grillo, un tânăr student în vârstă de 23 de ani, a remarcat că Milei este mult mai mult decât un politician obișnuit. "De aceea îl iubesc oamenii, e un bun politician, dar face şi spectacol", a adăugat el.

În cadrul spectacolului desfășurat la Luna Park și urmărit de aproximativ 8000 de spectatori, Milei a fost însoțit de un deputat care cânta la tobe și de biograful său personal, care a cântat la bass.

Liderul argentinian a fost prezent la numeroase evenimente de campanie unde a cântat și, într-o ocazie, a provocat controverse la nivel național după ce s-a înfățișat în costum de "supererou anarho-capitalist" la o convenție anime.

După momentul muzical, evenimentul de miercuri și-a continuat desfășurarea într-o atmosferă ce evoca mai mult o lansare tradițională de carte.

Au existat acuzații din partea unor jurnaliști conform cărora Javier Milei ar fi plagiat anumite fragmente din noul său volum intitulat "Capitalism, socialism și capcana neoclasică". Aceste acuzații au fost respinse de purtătorul său de cuvânt, Manuel Adorni, într-o declarație emisă marți, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel