Urmărește emisiunea live


Preotul din Iancu Vechi-Mătăsari: Radu Mihaiu dă banii sectorului 2 unui ”ong nesemnificativ” din Cluj

Foto: Facebook Radu Mihaiu
Foto: Facebook Radu Mihaiu

Parohul parohiei Iancu Vechi-Mătăsari, din București, preotul Constantin Stoica, îl acuză pe primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, că finanțează un ”ong nesemnificativ” din Cluj și cere ”autosesizarea instituțiilor statului”. 

Primarul Radu Mihaiu anunțase într-o postare pe Facebook că nu va mai finanța reparațiile unor lăcașuri religioase, dacă nu o să știe clar unde o să meargă fiecare ban. ”Asigur toţi cetăţenii sectorului 2 că nu voi mai plăti niciun ban către parohii, decât în urma unei verificări amănunţite care să arate că aceşti bani sunt cheltuiţi corect, şi nu la preţuri supraevaluate. E musai să se facă lumină rapid în aceste cazuri. Suspiciunile care planează acum asupra acestor achiziţii vor afecta chiar și proiectele benefice pentru comunitate”, a scris primarul sectorului 2, care a mai precizat și cu ce sume a finanțat Mănăstirea Plumbuita, Mănăstirea Plumbuita, cantina socială din Parohia Doamna Oltea și centrul social de la Oţetari.

”Îi recomandăm domnului primar să renunţe la suspiciune pentru că parohiile din sectorul 2, ca şi întreaga Biserică Ortodoxă Română, folosesc fondurile publice în mod corect si strict pentru destinatia oferită. În acest sens, Curtea de Conturi verifică anual felul în care unitătile bisericesti utilizează fondurile publice, afirmă preotul Stoica, de la Iancu Vechi-Mătăsari, într-o scrisoare deschisă dată publicității sâmbătă. 

În loc să fie îngrijorat de felul în care unitățile bisericești utilizează fondurile publice, îi recomandăm edilului sectorului 2 să fie mai responsabil în gestionarea banilor publici din bugetul Primariei Sectorului 2 al Capitalei. Cu stupoare am aflat de la membri ai comunităţii parohiale, bine informati si implicati în activităti sociale si educaționale organizate de parohia noastra, că în luna februarie a.c., Consiliul local al Sectorului 2 a aprobat finanțarea cu 130.000 lei a unei asociații din Cluj-Napoca (?!) pentru organizarea în luna decembrie 2021 a unui Festival de artă modernă “LIGHTS ON”, prezentat prin intermediul unor instalatii sculpturale de lumină! Pentru cetăţenii Sectorului 2 al Capitalei este revoltător faptul că în perioadă de criză sanitară şi economică o asociație din Cluj-Napoca, aflată la 400 km de orașul în care își desfășoară activitatea, propune un eveniment cultural fără impact social. Ne surprinde faptul că autorităţile abilitate ale Statului român nu s-au autosesizat în acest caz de utilizare nejustificată a acestor fonduri din bugetul local al sectorului 2”.

Cabinet stomatologic, rechizite sau măști, în locul finanțării unui ong nesemnificativ

Ce ar fi putut face primarul Mihaiu cu banii dați unui ong din Cluj, se întreabă parohul de la Iancu Vechi-Mătăsari?

”În luna septembrie 2021, ca în fiecare an, parohiile din Sectorul 2 al Capitalei derulează programul social educaţional “Ajută un copil să meargă la şcoala!”. Cu acest prilej, câteva mii de elevi din familii aflate în dificultate sunt ajutați cu rechizite și toate cele necesare unui elev la şcoala. Mai ales în acest an, în care foarte multe familii din sectorul 2 au întampinat dificultăţi în pregătirea propriilor copii pentru școală considerăm că acești bani ar fi putut fi folosiți în acest scop. Apoi, parohiile din București, oferă în această perioada măști de protecţie copiilor și familiilor aflate în dificultate. Ne-am bucura dacă Primăria Sectorului 2 ar urma exemplul Bisericii şi nu ar mai risipi banii publici pentru finanţarea unor ONG-uri cu activităţi nesemnificative în societate.

Pe de altă parte, tot mai mulți membri ai comunități parohiale ne aduc cu îngrijorare la cunoștință faptul că numeroși copii aflați în instituțiile de plasament aflate în responsabilitatea/administrarea Primăriei sectorului 2 sunt în dificultate. Dacă nu ați aflat până în prezent, va putem pune la dispoziție fotografii din aceste instituții sociale cu copii care au grave probleme stomatologice. Sunt tot mai mulţi cei care spun că doamna director a acestui serviciu social al Primăriei depăşită de situație este din anturajul primarului Sectorului 2 al Capitalei. Aceştia apreciază că decât să fie folosite cu titlu gratuit serviciile Facultătii de Stomatologie din Bucureşti, banii oferiți Asociației din Cluj ar putea fi utilizaţi în organizarea un cabinet stomatologic pentru centrele sociale ale primăriei”.

Îndemn la rugăciune pentru Radu Mihaiu

”Dacă Primăria nu are capacitatea de organizare, ne oferim să ne implicăm în rezolvarea -în parteneriat- a acestei probleme care denotă grave deficienţe de funcționare a Serviciului de asistență a copilului al Primăriei Sectorului 2, îi spune preotul Constantin Stoica primarului.

Decât  să fie îngrijorat de felul în care parohiile utilizează fondurile publice, îi recomandăm domnului Radu-Nicolae Mihaiu să se concentreze asupra rezolvării problemelor curente ale sectorului. Sunt tot mai mulți cetăţeni care consideră actuală administrație că fiind cea mai puțin eficientă din ultimii 30 de ani!

Despre alte probleme de administrare deficitară a Sectorului 2 al Capitalei, ne rezervăm dreptul să ne exprimăm punctul de vedere într-un mesaj viitor. Îndemnăm pe toți slujitorii sfintelor Altare să se roage pentru domnul primar Radu Nicolae care are mare nevoie de ajutor pentru a întelege misiunea pe care cetățenii sectorului 2 i-au încredinţat-o de prim gospodar al comunităţii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel