Premii UNIBUC. Profesorii Universității din București, premiați la Academia Română

Profesorii Universității din București au fost premiați la Academia Română.

În cadrul festivității au fost premiați profesori ai Universității din București care au avut contribuții remarcabile în cercetare. Cadrele didactice ale Universității din București au obținut distincții la secțiunile filologie și literatură, științe istorice și arheologie și științe matematice.

Astfel, Gabriela Stoica, membru al Departamentului de Lingvistică, Facultatea de Litere a primit premiul „Bogdan Petriceiu Hașdeu" pentru lucrarea Afect şi afectivitate. Conceptualizare şi lexicalizare în româna veche.

La categoria științe istorice și arheologie, Vlad Alexandrescu, conf. univ. dr. la Catedra de Limba şi Literatura franceză a Universităţii din Bucureşti a luat premiul „Nicolae Bălcescu" cu lucrarea Croisées de la modernité. Hypostases de l'esprit et de l'individu au XVIIe siècle.

Universitatea din București a obținut un dublu succes la secțiunea științe matematice, Premiul „Gheorghe Ţiţeica" revenindu-le Adelei-Gabriela Mihai, asist. univ. dr. Facultatea de Matematică și Informatică, pentru grupul de lucrări: Proprietăţi de curbură ale varietăţilor metrice complexe şi reale. Aplicaţii, și lect. univ. dr. Victor Vuletescu, care a obținut distincția pentru teza Aspecte geometrice ale varietăţilor complexe nekaehleriene, notează Media Unibuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel