Premierul Sloveniei, Miro Cerar, a DEMISIONAT

Comisia Europeana
Comisia Europeana

Premierul sloven Miro Cerar şi-a prezentat joi demisia oficială în faţa preşedintelui Borut Pahor, care a decis să nu desemneze un succesor, declarând că se aşteaptă la alegeri anticipate, transmite dpa. 

Borut Pahor a 'estimat că demisia prim-ministrului va conduce la alegeri anticipate, care sunt aşteptate în a doua jumătate a lunii mai', a menţionat într-o declaraţie cabinetul preşedintelui Sloveniei după întâlnire cu Cerar. 

Parlamentul sloven are posibilitatea de a numi un candidat pentru postul de prim-ministru, dar întrucât alegerile legislative la termen erau prevăzute pentru luna iunie, demisia lui Miro Cerar ar urma să mute scrutinul cu câteva săptămâni mai devreme. 

Miro Cerar şi-a anunţat demisia din funcţia de premier după invalidarea unui referendum guvernamental de aprobare a unui proiect major de infrastructură. Prin acest referendum organizat în septembrie 2017, alegătorii sloveni au aprobat construcţia unei noi căi ferate pentru a deservi singurul mare port comercial sloven, de o importanţă strategică pentru ţară. 

Proiect de un miliard 

Este vorba de un proiect de referinţă al coaliţiei lui Miro Cerar, estimat la peste 1 miliard de euro. 

Curtea Constituţională a reproşat guvernului de la Ljubljana că nu şi-a îndeplinit obligaţia sa de neutralitate prin finanţarea campaniei cu fonduri publice. 

Aflat la putere din 2014, Miro Cerar, un jurist de 54 de ani, a făcut senzaţie câştigând alegerile parlamentare în fruntea unui partid cu totul nou, la câteva luni după ce a intrat în politică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel