Premierul Poloniei, critic față de Germania: UE este împărțită în ceea ce privește amploarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Premierul Poloniei, critic față de Germania: UE este împărțită în ceea ce privește amploarea sancțiunilor împotriva Rusiei  /  Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Premierul Poloniei, critic față de Germania: UE este împărțită în ceea ce privește amploarea sancțiunilor împotriva Rusiei / Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Toate statele membre UE sunt de acord că Ucraina trebuie să-și mențină suveranitatea, a precizat Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei.

Membrii Uniunii Europene sunt împărțiți cu privire la amploarea sancțiunilor care ar putea fi impuse Rusiei în cazul unui atac asupra Ucrainei, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo.

„Toate statele membre UE sunt de acord că Ucraina trebuie să-și mențină suveranitatea”, a subliniat el. „Dezacordurile privesc amploarea sancțiunilor împotriva Rusiei și asistența militară acordată Ucrainei, care ar trebui să fie agreate de UE sau NATO”, a precizat el.

„Nu mă aștept ca Germania să se implice în conflict, deoarece este decizia noului guvern, dar dacă refuză să asiste Ucraina, le voi cere să o spună cu voce tare”, a subliniat Morawiecki. „Declarațiile evazive precum „nu vom trimite arme în Ucraina pentru că este o zonă de conflict” nu indică o politică serioasă în circumstanțele actuale”, a adăugat el.

Occidentul și Kievul au vorbit recent despre potențiala invazie a Ucrainei de către Rusia. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat aceste afirmații ca fiind „vide și nefondate”, servind ca un truc pentru a escalada tensiunile și a subliniat că Rusia nu a reprezentat nicio amenințare pentru nimeni. Peskov nu a exclus însă posibilitatea unor provocări menite să justifice astfel de afirmații și a avertizat că încercările de a folosi forța militară pentru a rezolva criza din sud-estul Ucrainei vor avea consecințe grave, scrie TASS.

Viktor Orban: Statele membre nu trebuie să accepte decizii politice din partea Curții de Justiție a UE

Statele membre nu trebuie să accepte deciziile politice adoptate de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în numele popoarelor şi guvernelor statelor membre, a scris Viktor Orbán în textul său intitulat "Samizdat 16", publicat vineri pe site-ul prim-ministrului.

“Nu este vorba doar de cauza Poloniei şi Ungariei, e cauza comună a tuturor cetăţenilor şi statelor membre ale Europei. Deşteptaţi-vă!”, a punctat premierul ungar.

Viktor Orbán a evidenţiat: Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost întotdeauna o componentă importantă în “maşinăria complexă” a Uniunii. Astăzi însă – a remarcat el – ambiţiile instanţei au crescut. “S-a erijat în nava amiral a aspiraţiilor federaliste europene”, a scris Orbán, adăugând că acest lucru reiese din declaraţiile preşedintelui CJUE cu privire la sentinţa care este aşteptată în data de 16 februarie, pe care Curtea o va pronunţa în legătură cu procedurile iniţiate de Polonia şi Ungaria (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel