Premierul Poloniei: Ca răspuns la mobilizarea parțială din Rusia, NATO trebuie să ofere și mai mult sprijin Ucrainei

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a venit cu un mesaj, după anunțul lui Putin de mobilizare parțială pentru războiul din Ucraina.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat miercuri că NATO ar trebui să reacționeze la mobilizarea parțială a Rusiei oferind și mai mult sprijin Ucrainei. 

„Rusia își va continua munca de distrugere și va încerca să distrugă Ucraina și să ia o parte din teritoriul său”, a spus Morawiecki, care a supravegheat exercițiul militar comun polonez, britanic și american Bear-22 din Nowa Dęba, sud-estul Poloniei. .

Șeful guvernului polonez a spus că Rusia a suferit recent câteva înfrângeri grave, ceea ce i-a determinat pe ruși să treacă la o altă strategie de „schimbare a granițelor, hărților, anexării teritoriilor”.

„Nu putem fi de acord cu acest lucru”, a spus Morawiecki. „Vrem să trăim în pace cu o Rusie care are relații pașnice cu întreaga lume. Dar când Rusia își arată forța brutală, trebuie să ne arătăm forța de protecție”, a spus Morawiecki.

„Ca răspuns la această mobilizare, întreaga comunitate de țări libere, în special NATO, cea mai puternică alianță din istoria lumii, trebuie să reacționeze cu sprijin pentru Ucraina. Rusia nu poate câștiga în Ucraina”, a adăugat premierul polonez.

Polonia a crescut cheltuielile de apărare

Morawiecki a subliniat că apartenența Poloniei la NATO este o garanție puternică de securitate, cu toate acestea, forțele armate poloneze sunt, de asemenea, extrem de importante pentru apărarea țării.

„Avem o cooperare foarte bună cu aliații noștri, dar și un mare program de modernizare a armatei Poloniei”, a spus el.

El a menționat că cheltuielile pentru apărare în Polonia au crescut din ultimii ani de la 6,4 miliarde de euro (30 de miliarde de zloți) la 21,3 miliarde de euro (100 de miliarde de zloți), care este cifra bugetară planificată pentru anul următor, plus un plan de cheltuire a fondurilor extrabugetare pentru a procura hardware militar. El a mai reiterat că modernizarea tehnică necesită bani, mai presus de toate.

Premierul polonez a menționat contracte pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, avioane F-35 și tancuri Abrams, dar și arme provenite din Coreea de Sud, inclusiv tancuri, artilerie autopropulsată și avioane de antrenament și luptă.

El a declarat că Polonia „nu va abandona această cale și aceste priorități”.

„Polonia va fi puternică, chiar mai puternică, datorită armatei sale și alianțelor noastre”, a spus Morawiecki. El a adăugat că, după ce a supervizat exercițiile militare desfășurate miercuri, a fost și mai convins că „fundația pentru securitatea Poloniei devine din ce în ce mai puternică”, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel