Urmărește emisiunea live


Premierul olandez Mark Rutte susţine că ideea de Brexit este 'greşită'

Brexitul este o idee fundamental greşită şi provoacă haos şi nefericire în Marea Britanie, a declarat vineri premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters.

'Cred că întreg conceptul de Brexit este greşit. Duce la un haos enorm şi la nefericire în Marea Britanie. Este un lucru cert', le-a spus el jurnaliştilor la Haga. Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, a anunţat vineri, într-o scrisoare adresată premierului conservator Theresa May, că negocierile dintre cele două părţi pentru găsirea unui compromis cu privire la Brexit nu mai pot avansa, din cauza 'slăbiciunii şi instabilităţii crescânde' a guvernului.

Corbyn afirmă în scrisoare că discuţiile dintre laburişti şi conservatori lansate în aprilie au fost 'detaliate şi constructive', dar că, deşi în unele aspecte au fost posibile compromisuri, cele două părţi 'nu au reuşit să reducă importantele decalaje politice' care le despart.

Discuţiile dintre conservatori şi laburişti vizând un compromis cu privire la acordul de Brexit au luat sfârşit vineri, din motive precum uniunea vamală şi dorinţa de a organiza un al doilea referendum, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Premierul May va depune eforturi intense pentru a-şi asigura susţinerea în parlament a proiectului de lege privind acordul de retragere din UE şi va discuta cu deputaţii conservatori şi cu cei ai DUP - formaţiunea nord-irlandeză care susţine guvernul - pentru a răspunde preocupărilor acestora, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel